Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изпрати съболезнователно писмо до своя австрийски колега Волфганг Соботка по повод терористичните актове в центъра на Виена
03/11/2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изпрати съболезнователно писмо до председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка по повод терористичните актове в центъра на Виена.

Потресена съм от новините и все по-ужасяващите подробности за варварските, терористични актове в центъра на Виена, посочва в писмото Цвета Караянчева. Тя изразява своите и на българските народни представители искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите, както и към всички пострадали от терористичните нападения граждани.

„Народното събрание на Република България и българското общество решително осъждат всяка форма на тероризъм. Не може и не бива да съществуват оправдания за подобни кръвопролития в нашия общ европейски дом“, заявява председателят на българския парламент. Цвета Караянчева изразява съпричастност с народа на Австрия и потвърждава твърдия ангажимент на България в борбата на международната общност срещу всички прояви на тероризъм.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини