Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание беше валидирано новото пощенско-филателно издание „Приятелство с Казахстан“
19/11/2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, народни представители, посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин и заместник-министърът на транспорта Андреана Атанасова участваха във валидиране на ново пощенско-филателно издание „Приятелство с Казахстан“.

На церемонията в сградата на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че този акт е поредно доказателство за това, че голямото географско разстояние не пречи за задълбочаване на искрените и топли връзки между България и Казахстан. Радвам се, че с валидирането на новото пощенско-филателно издание България става съпричастна с тържествените прояви, свързани с отбелязването на 175 години от рождението на основоположника на казахската национална писмена литература Абай Кунанбаев и 1150 години от рождението на философа и математик Абу Наср Ал-Фараби, роден в земите на Казахстан, посочи тя.

Посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин изрази благодарност към ръководството на Народното събрание, към народните представители от групата за приятелство България – Казахстан и към народния представител Спас Панчев, който е и председател на Съюза на филателистите в България, за реализирането на инициативата. Днешното събитие е още една стъпка за задълбочаване на двустранните връзки, посочи той.

Заместник-министърът на транспорта Андреана Атанасова изрази своето удовлетворение, че въпреки трудностите Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е успяло да подготви новото пощенско-филателно издание. Тя посочи, че това е второ филателно издание, посветено на двустранното сътрудничество между България и Казахстан.

Пощенският блок е изработен по проект на художника Тодор Ангелиев, автор и на логото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини