Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Групата за приятелство България – САЩ Николина Ангелкова и депутати от различни парламентарни групи проведоха онлайн среща с американския посланик в България Херо Мустафа
19/11/2020

Николина Ангелкова ръководи онлайн среща с американския посланик Херо Мустафа. В разговора участваха представители на различни парламентарни сили, членове на Групата за приятелство България - САЩ.

Срещата потвърди доброто партньорство между двете страни. "България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Въпреки сложната ситуация, причинена от пандемията COVID-19, нашето стратегическо партньорство продължава да напредва", каза Николина Ангелкова. Според нея тази първа среща между посланик Херо Мустафа и депутати от Групата за приятелство България – САЩ ще бъде надградена и ще продължи и в бъдеще.

Посланик Мустафа отбеляза, че е необходимо да бъдат задълбочени отношенията между двете страни. Тя подчерта значението на добрите двустранни контакти във връзка с борбата срещу COVID-19 и съобщи, че на 20 ноември 2020 г. ще бъде дадено началото на съвместна програма за дарения в борбата с COVID-19 от Посолството на САЩ и фондация "Америка за България".

"Благодарим на САЩ за инициативите в подкрепа на усилията на България за противодействие на разпространението на вируса. Пандемията COVID-19 илюстрира колко решаващи и необходими са нашите двустранни и многостранни трансатлантически усилия и солидарност за здраве, просперитет и сигурност”, каза Николина Ангелкова.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини