Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Започна единадесетата сесия на 44-ото Народно събрание
13/01/2021

Започна единадесетата сесия на 44-ото Народно събрание. По традиция в началото на първото пленарно заседание прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Председателят на парламента Цвета Караянчева откри заседанието и пожела на народните представители Новата 2021 г. да е по-здрава и по-спокойна.

В изказването си Цвета Караянчева отбеляза, че народните представители могат да си припомнят как през изтеклите четири години са станали свидетели на безценни моменти на единство като тържествата за 140 години от Учредителното събрание и подписването на Търновската конституция. В същото време не можем да забравим и демонстративно опразваните парламентарни банки от опозицията, видеовръзките с депутати от болничните им легла, докато техни колеги, народни представители, отказваха да слагат маски, добави председателят на парламента.

Скоро ще влезем в предизборна кампания, подчерта председателят на парламента и призова народните представители да избягват да правят внушения за опасност от манипулация на изборните резултати. Най-големият губещ от тези внушения ще бъде българската демокрация, заяви Цвета Караянчева. Тя посочи, че още през септември миналата година е изпратила писма до европейските институции за изпращане на наблюдателни мисии у нас по време на парламентарния вот.

Представители на ръководствата на парламентарните групи в 44-ото Народно събрание направиха изявления за новия политически сезон. Те бяха излъчени пряко по БНТ и БНР.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини