Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Групата за приятелство България – Монголия Десислава Атанасова получи почетен медал „Дружба“ по повод 70-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни
16/02/2021

Председателят на Групата за приятелство България – Монголия Десислава Атанасова получи почетен медал „Дружба“ по повод 70-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави. Отличието й бе връчено от посланика на азиатската страна у нас Дашжамц Батсайхан.

Благодаря за тази оценка, която аз тълкувам като висока отговорност, посочи Десислава Атанасова. Тя изрази надеждата си, че България и Монголия ще продължат занапред доброто си сътрудничество и ще развиват ценното си приятелство.

Държавното отличие „Дружба“ е една от висшите награди на Монголия и се връчва с указ на президента на страната за големи заслуги за установяването, укрепването и развитието на двустраните отношения. Медалът е изработен от сребро и има формата на кръг с диаметър 36 мм с изпъкнал ръб по обиколката.

На събитието беше отличен и директорът на дирекция „Азия, Австралия и Океания“ в Министерството на въшните работи Наталия Мишева.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини