Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в церемонията по откриване на паметна плоча на Красимир Узунов в Пещера
26/02/2021
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в церемонията по откриването на паметна плоча на Красимир Узунов в Пещера. Тържественият ритуал се състоя пред родния дом на Красимир Узунов.

Председателят на Народното събрание прие почетния караул на военнослужещи от Специалните сили, построен по повод откриването на паметната плоча. 

Председателят на парламента Цвета Караянчева отбеляза, че Красимир Узунов е оставил дълбоки следи в културния, политическия и обществения живот. Той имаше каузи, за които да се бори, беше изключително решителен, не се предаваше, милееше за българската армия, история и документалистика, подчерта тя.

Красимир Узунов имаше дарбата на дипломат, но и размаха на революционер, посочи Цвета Караянчева. Той разказваше прекрасно и с обич за славната българска армия, в същото време той беше непримирим към лъжепатриотизма, към политическото късогледство и успяваше да обедини в името на България политици от различни парламентарни групи, добави тя.

Красимир Узунов почина на 25 февруари 2019 г. Той беше военен, писател - автор на книги и публикации за миналото на Балканите, за националната сигурност и за българската военна история. Красимир Узунов е основател на първата частна информационна агенция в България.

На събитието присъстваха народните представители, роднини и приятели на Красимир Узунов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини