Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на председателя на Народното събрание Георги Пирински с посланика на Турция Хайдар Берк
04/08/2005
СРЕЩА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С ПОСЛАНИКА НА ТУРЦИЯ ХАЙДАР БЕРК

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с посланика на Турция Хайдар Берк. На срещата той потвърди поканата, отправена към председателя на турския парламент Бюлент Арънч да посети България в отговор на визитата на проф. Огнян Герджиков в Анкара през 2004 г.

Георги Пирински и Хайдар Берк оцениха високо динамичното развитие на отношенията между двете страни във всички области на обществения и политическия живот. Като особено важен елемент от интензивния политически диалог беше отбелязано сътрудничеството между парламентите на двете страни. Изразена беше надежда, че междупарламентарните контакти в бъдеще ще продължат да се развиват още по-активно.

Изключително интензивното развитие на търговско-икономическите отношения между двете страни беше една от основните теми в разговора.

Председателят на Народното събрание и турският посланик бяха единодушни, че двете страни са в отлични приятелски и добросъседски отношения и са фактор за стабилност в региона.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини