Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с представителя на Международния валутен фонд за България Джеймс Роуф
04/08/2005
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД ЗА БЪЛГАРИЯ ДЖЕЙМС РОУФ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински информира на срещата представителя на Международния валутен фонд за България Джеймс Роуф за актуалната политическа обстановка в страната.

Джеймс Роуф подчерта, че най-важните закони, които фондът държи да бъдат приети навреме, са свързани с Националната агенция по приходите, която трябва да започне работа от 1 януари 2006 г. Сред тях той отбеляза процесуалният кодекс за НАП, конкретни данъчни закони, които трябва да бъдат приети до края на септември и законодателни текстове, свързани с регистрацията на фирмите.

Следващата мисия на фонда зависи от това кога ще се сформира правителство, подчерта Джеймс Роуф в изявление за журналисти след края на срещата. Предвижда се кратка мисия, след като се структурира новият кабинет, а редовна мисия за пълен преглед на програмата с МВФ се очаква към края на септември - началото на октомври.

Представителят на МВФ изрази задоволство, че работата на парламента и обсъждането на закони ще продължи и през август, въпреки липсата на правителство. "Това, което МВФ смята е, че страната в момента работи, данъците се събират. Въпреки, че още нямаме пълната информация за края на юни, според нас програмата върви както трябва. Освен това смятам, че макроикономическата стабилност ще продължи и през следващите няколко седмици", допълни представителят на Международния валутен фонд за България.

Форма за търсене
Ключова дума
Видео излъчване от Народното събрание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини