Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински Изпрати съболезнователни телеграми до председателите на парламентите на Гърция и Кипър
15/08/2005
ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ИЗПРАТИ СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНИ ТЕЛЕГРАМИ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТИТЕ НА ГЪРЦИЯ И КИПЪР


Във връзка с трагичния инцидент със самолет на кипърските авиолинии Хелиос Еъруейз, довел до многобройни човешки жертви, председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати днес, 15 август 2005 г., съболезнователни телеграми до Н. Пр. г-жа Ана-Псаруда Бенаки, Председател на Камарата на депутатите на Република Гърция, и до Н. Пр. г-н Димитриос Христофиас, Председател на Камарата на представителите на Република Кипър.

В телеграмите се казва :

“С дълбока скръб посрещнах вестта за трагичния инцидент със самолет на кипърските авиолинии Хелиос Еъруейз, довел до многобройни човешки жертви.
В този тъжен за народите на Гърция и Кипър момент приемете моите и на депутатите в 40-ото Народно събрание на Република България най-искрени съболезнования и съчувствия към вас и към близките и роднините на жертвите от трагичния инцидент.
Цялото ни обществото скърби за жертвите от тази безпрецедентна въздушна трагедия в историята на Гърция и Кипър.
Българският народ е съпричастен към мъката на семействата и роднините на трагично загиналите”, се казва в телеграмите на председателя на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини