Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по външна политика ще отправи покани към министри за изслушване по актуални външнополитически въпроси
24/08/2005
Председателят на Комисията по външна политика ще отправи покани към министри за изслушване по актуални външнополитически въпроси


Комисията по външна политика на Народното събрание проведе днес, 24 август 2005 г., първото си официално заседание под председателството на Соломон Паси. Гост на Комисията беше министърът на външните работи Ивайло Калфин. Обсъдени бяха външополитическите приоритети на България.

Основни акценти бяха членството на страната ни в ЕС и делото в Либия, както и взаимодействието между министерството на външните работи и парламентарната комисия по външна политика.

* * *

Председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси ще отправи покани към министъра на външните работи Ивайло Калфин и министъра по европейските въпроси Меглена Кунева, които в най-близко време да информират Комисията за актуалните въпроси, свързани с европейската интеграция на страната ни и подготовката за членството на България в ЕС.

* * *

По делото срещу българските медици в Либия председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси ще покани представители на министерството на външните работи и министерството на правосъдието.

* * *

Соломон Паси ще отправи и покани до министъра на външните работи Ивайло Калфин и до министъра на отбраната Веселин Близнаков, които да информират за актуалната обстановка в Ирак, както и за напредъка в преговорите със САЩ за изграждане на американски военни съоръжения на българска територия.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман





    Последни новини