Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията по външна политика в Ирландския парламент ще излезе с декларация в подкрепа на осъдените в Либия български медици.
14/12/2005
КОМИСИЯТА ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА В ИРЛАНДСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ПРИЕМЕ ДЕКЛАРАЦИЯ В ПОДКРЕПА НА ОСЪДЕНИТЕ В ЛИБИЯ БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИ

Комисията по външна политика в Ирландския парламент ще излезе с декларация в подкрепа на осъдените в Либия български медици. Заместник-председателят на Народното събрание Любен Корнезов е получил уверения за това от председателя на комисията Майкъл Уудс.

Любен Корнезов участва в състава на българската делегация, водена от президента Георги Първанов, която беше на посещение в Ирландия от 12 до 14 декември 2005 г.. В рамките на държавното посещение Корнезов като представител на българския парламент е имал и самостоятелна програма. Освен с председателя на външната комисия, той се е срещнал със заместник-председателя на камарата на представителите Шеймъс Патисън и със заместник-председателя на Сената Пади Бърк. При разговорите в парламента представителите и на двете камари са заявили, че твърдо стоят на позицията България да стане член на ЕС от 1 януари 2007 г.

Корнезов е получил от ирландска страна уверение, че в първите месеци на следващата година ратификацията на договора за присъединяване на страната ни към Евросъюза ще мине както в долната камара, така и през Сената. Досега 7 държави са ратифицирали договора.

Заместник-председателят на парламента изрази надежда след Коледните празници в ирландския парламент да бъде създадена група за приятелство с България, каквато има в нашето Народно събрание. Той е отправил покана заместник-председателят на Сената Пади Бърк да посети България, поканата е била приета и визатата ще бъде през април 2006 г.

По време на посещението в Ирландия Любен Корнезов се е срещнал с вносители на ирландския Закон за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин и с юристи от съда за да се запознае с техния опит в прилагането на закона. В българския закон е приложен ирландския модел, но у нас той не функционира, за разлика от Ирландия, където се прилага ефективно.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини