Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, ще посети Хърватия
05/02/2006
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, ще посети Хърватия

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, на 6 и 7 февруари 2006 г. ще бъде на официално посещение в Република Хърватия. Визитата е по покана на председателя на Хърватския сабор г-н Владимир Шекс. В състава на българската делегация са народните представители г-н Петър Кънев (ПГ Коалиция за България), г-н Илко Димитров (ПГ на НДСВ), г-жа Фатме Илияз (ПГ на ДПС) и г-н Бойко Ватев (ПГ на БНС).

Българската парламентарна делегация ще проведе срещи с председателя на Хърватския сабор Владимир Шекс, с министър-председателя на Република Хърватия д-р Иво Санадер и с президента на Република Хърватия Стйепан Месич.

Програмата предвижда и срещи с членовете на Комисията за евроинтеграция на Хърватския сабор, с членовете на Комисията за външна политика на Хърватския сабор, с членовете на хърватско-българската група за приятелство.

Специално място в програмата на посещението заема срещата на българската делегация с представители на националната общност на българите в Хърватия. Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще дари на катедрата по българистика в Загребския университет 89 тома книги от поредицата “Съвременна и класическа българска литература” на издателство “Захари Стоянов”.

По време на визитата си в Загреб българските парламентаристи ще посетят и Хърватската академия на науките и изкуствата.

Парламентарното сътрудничество, споделянето на българския опит в процеса на европейската интеграция на Хърватия, актуални проблеми на регионалното сътрудничество и на общите перспективи на двустранните отношения, ще бъдат сред основните теми в предстоящите срещи на българската парламентарна делегация в хърватската столица.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини