Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Съболезнователен адрес до семейството и близките на Павел Матев
04/02/2006
Съболезнователен адрес до семейството и близките на Павел Матев

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Павел Матев по повод кончината на големия български поет.

В писмото се казва:

“С дълбока скръб узнах вестта за кончината на големия български поет и интелектуалец Павел Матев. Приемете моите и на депутатите в 40-то Народно събрание искрени съболезнования.

България се раздели с един от най-обичаните си лирици, оставил ярка следа в развитието на съвременната ни култура и прославил Родината ни по целия свят. Творческото наследство, създадено от Павел Матев, ще остане завинаги на почетно място в съкровищницата на българската поезия, защото той вгради в нея съвършенството на своя самобитен талант, високите си естетически критерии и безпределната си любов към България.

Павел Матев, със своята богата обществена и професионална дейност, остави у съвременниците си неизлечимия спомен за човек на дълга, посветил се на своя идеал, рицар на честта и достойнството.”, пише в съболезнователния адрес Георги Пирински.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини