Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с президента на Турция
22/02/2006

СРЕЩА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С ПРЕЗИДЕНТА НА ТУРЦИЯ

Председателят на парламента Георги Пирински прие днес в Народното събрание президента на Република Турция Ахмет Неджет Сезер, който е на официално посещение у нас по покана на президента Георги Първанов. Развитието на добросъседските отношения, сътрудничеството между двата парламента, активните търговско-икономически отношения и перспективите за тяхното задълбочаване бяха сред основните теми на срещата.

Президентът на Турция изрази надежда, че България ще бъде приета за пълноправен член на Европейския съюз на 1 януари 2007 г. и в тази връзка прояви интерес към натрупания опит на България в процеса на европейската интеграция. Георги Пирински и Ахмет Неджет Сезер изразиха желание за задълбочаване на парламентарното сътрудничество между България и Турция и подчертаха нарастващата роля на законодателните институции, призвани да изразяват интересите на гражданите.

Двамата дадоха висока оценка на интензивния политически диалог между двете съседски страни през последните години и подчертаха необходимостта да бъдат задълбочени и разширени отношенията във всички области от двустранен интерес. Като доказателство за все по-активния политически диалог на най-високо ниво бе посочено предстоящото посещение у нас на председателя на Меджлиса на Турция Бюлент Арънч през втората половина на 2006 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини