Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с министъра на външните работи на Холандия Бернард Бот
28/02/2006
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА С МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА ХОЛАНДИЯ БЕРНАРД БОТ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна днес в Народното събрание с министъра на външните работи на Холандия Бернард Бот, който е на двудневно посещение в България. На срещата присъстваха представители на всички парламентарно представени политичски сили.

Георги Пирински благодари на госта за последователната и ангажирана подкрепа на Холандия по пътя на страната ни към членство в Европейския съюз, както и за ратифицирането на Договора за присъединяване на България от Долната камара на холандския парламент.

Българските институции са активно ангажирани в момента в интензивния процес, свързан с партньорските проверки, подчерта на срещата председателят на парламента и увери госта, че усилията на политиците и на обществото са изцяло съсредоточени в изпълнението на критериите и ангажиментите на страната ни, свързани с членството в ЕС.

Бернард Бот даде висока оценка за големия напредък, който е постигнала страната през последните години. Той подчерта, че е оптимистично настроен за предстоящата ратификация на Договора от Сената на Холандия.. Приоритет в усилията на България сега трябва да бъдат областите, които са обект на критика – борбата с корупцията и организираната престъпност, подчерта холандският външен министър. Важен сигнал за Европейския съюз са предприетите значими стъпки от българското правителство в цялостния процес на реформи и в изпълнението на ангажиментите на страната по Договора за присъединяване. Предстои внимателна и реалистична оценка за напредъка на България, след която искрено се надявам да ви приветстваме на 1 януари 2007 г. като пълноправен член на ЕС, допълни гостът на срещата.

От българска страна на срещата бе изразена благодарност за последователната и ангажирана подкрепа на холандската страна по случая с българските медици в Либия.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини