Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на заместник-председателя на Народното Събрание Камелия Касабова с председателя на Сената на парламента на Канада Ноел Кинсела
20/06/2006
Среща на заместник-председателя на Народното Събрание Камелия Касабова
с председателя на Сената на парламента на Канада Ноел Кинсела


Камелия Касабова, заместник-председател на Народното Събрание и председател на Групата за приятелство с Канада в българския парламент, която е на посещение в Канада, се срещна с председателя на Сената на парламента на Канада Ноел Кинсела.

Тя е поставила акцент върху активизирането на парламентарното сътрудничество между двете страни и е информирала спикера на Сената за създадената Група за приятелство с Канада в българския парламент. Г-жа Касабова е изразила желание да бъде създадена подобна група и в канадския парламент.

На срещата са били очертани няколко важни теми от взаимен интерес. На първо място, заместник-председателят на Народното Събрание е предложила установяването на сътрудничество в областта на образованието и по-конкретно осъществяването на академичен обмен между Софийския университет и престижни канадски висши училища. В заключение г-жа Камелия Касабова е отправила покана от името на председателя на Народното събрание към спикера на каданския парламент да посети България.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини