Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по външна политика на Камарата на депутатите на Италия Умберто Раниери е на посещение в България
30/06/2006
Председателят на Комисията по външна политика на Камарата на депутатите на Италия Умберто Раниери е на посещение в България

Председателят на Комисията по външна политика към Камарата на депутатите на парламента на Италия Умберто Раниери е на двудневно посещение в България по покана на председателя Комисията по външна полика на Народното събрание Соломон Паси.

Умберто Раниери се срещна днес, 30 юни 2006 г., с председателя на Комисията по външна политика Соломон Паси и членове на комисията. Той потвърди подкрепата на Италия за пълноправно членство на България в Европейския съюз и подчерта стратегическата роля на присъединяването на страната ни и приноса на България за опазването на стабилността в региона.

В изявление за медиите Умберто Раниеро изрази увереност, че България ще стане пълноправен член на Европейския съюз на 1 януари 2007 г. Той допълни, че Италия винаги е подкрепяла страната ни и цени високо усилията за покриване на критериите за членство.

Приемането на България в ЕС ще ни даде възможност да задълбочим и усилията по реализирането на Коридор номер 8, което от своя страна ще доведе до стабилност в Югоизточна Европа, заяви още Умберто Раниери. България е една от важните страни – членки на НАТО, имаме общи интереси по отношение на стабилността на Балканите, за което ще продължим да работим заедно, допълни председателят на Комисията по външна политика на Камарата на депутатите на Италия.

Умберто Раниери се срещна днес със заместник- председателя на Народното събрание Камелия Касабова и с ръководството на парламентарната групата за приятелство България – Италия.

Програмата на визитата на председателя на Комисията по външна политика на Камарата на депутатите на италианския парламент предвижда срещи с президента на Република България Георги Първанов и с министъра на външните работи Ивайло Калфин.

На 1 юли 2006 г. Умберто Раниери ще участва в международната конференция на тема: „Бъдещето на Балканите – от стабилност към евроинтеграция” в резиденция Бояна с изказване по въпроса за статута на Косово.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини