Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с министъра на външните работи на Босна и Херцеговина Младен Иванич
13/07/2006
СРЕЩА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА МЛАДЕН ИВАНИЧ

Председателят на парламента Георги Пирински прие на 13 юли в Народното събрание министъра на външните работи на Босна и Херцеговина Младен Иванич, който е на двудневно официално посещение в България.

Развитието на междупарламентарните отношения, партньорството между двете страни в областта на европейската и евро-атлантическата интеграция и перспективите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество бяха сред основните теми в разговора.

Пред двете страни, които споделят общи стратегически цели, са налице всички предпоставки за дългосрочно ползотворно сътрудничество, бе констатирано в разговора на Георги Пирински и Младен Иванич. Специално бе подчертано, че на фона на добрите политически отношения изостава търговско-икономическото сътрудничество, което не отговаря на стопанския потенциал на двете страни. Министър Иванич оцени високо постигнатото от страната ни в хода на интеграционния процес и изрази надежда, че членството на България в Европейския съюз ще стимулира процеса на интеграция на страните от Западните Балкани в европейските и евро-атлантическите структури.

Парламентите на България и Босна и Херцеговина могат да допринесат значително за развитието на двустранното сътрудничество, подчерта в разговора Георги Пирински. Той увери госта, че България е готова да сподели с Босна и Херцеговина натрупания си ценен опит в областта на евроинтеграцията.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини