Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински прие в Народното събрание министъра на отбраната на Китай генерал-полковник Цао Ганчуан
05/09/2006
ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ПРИЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НА КИТАЙ ГЕНЕРАЛ-ПОЛКОВНИК ЦАО ГАНЧУАН

Председателят на парламента Георги Пирински прие на 5 септември 2006 г. министъра на отбраната на Китайската народна република генерал-полковник Цао Ганчуан.

На срещата присъстваха и председателят на Комисията по правни въпроси Янаки Стоилов и заместник-председателят на Комисията по отбраната Илко Димитров.

На срещата беше дадена висока оценка на развитието на двустранните отношения във всички области на сътрудничество и конкретно на парламентарните връзки между България и Китай. Генерал-полковник Цао Ганчуан изрази задоволство от ползотворното взаимодействие между двете страни в рамките на международните организации.

По време на разговора бяха обсъдени и перспективите за разширяването на търговско-икономическото сътрудничество. Министърът на отбраната на Китай запозна председателя на парламента с успешното икономическото развитие на страната, както и с провежданите реформи в армията.

Георги Пирински изтъкна стремежа на България да развива и обогатява традиционното приятелство между двата народа. Убедени сме, че развитието на китайската икономика ще създаде нови възможности за сътрудничество, допълни председателят на Народното събрание.


Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини