Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заседание на Съвместния парламентарен комитет България – Европейски съюз в Брюксел
13/09/2006
ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВМЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТАРЕН КОМИТЕТ БЪЛГАРИЯ – ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ В БРЮКСЕЛ
Брюксел, 13 – 14 септември 2006 г.

На 13 и 14 септември 2006 г. в Брюксел, в сградата на Европейския парламент, се провежда 22-то заседание на Съвместния парламентарен комитет България – Европейски съюз.

Основната тема на форума е напредъкът на България в процеса на присъединяване към Европейския съюз.

Заседанието бе открито на 13 септември 2006 г., сряда, от съпредседателите на Съвместния парламентарен комитет Атанас Папаризов и Катрин Ги-Кен и ще се проведе в две сесии.

На заседанието се обсъжда напредъкът в областта на правосъдието и вътрешните работи, борбата с организираната престъпност, измамите, корупцията и прането на пари, политическите критерии за членство, включително интеграцията на малцинствените групи и защитата на децата, напредъка в областта на земеделието в контекста на Общата селскостопанска политика и ролята на България в утвърждаването на европейските ценности на Балканите.

В заседанието участват Атанас Папаризов, съпредседател на СПК и председател на Комисията по европейска интеграция и народните представители Мария Ангелиева, Росен Владимиров, Ася Михайлова, Митко Димитров, Константин Димитров, Тодор Костурски, Мая Манолова, Силвия Стойчева и Димитър Йорданов.

Изказвания по обсъжданите темите ще направят представители на Съвета на Европейския съюз и на Европейската комисия, министърът по европейските въпроси Меглена Кунева, заместник министър-председателят и министър на външните работи на България Ивайло Калфин, министърът на вътрешните работи Румен Петков, министърът на земеделието и горите Нихат Кабил и заместник-министри от българското правителство, генералният директор на Дирекция ”Европейски въпроси” в министерство на външните работи на Финландия, представляващ президентството на Съвета на ЕС Каре Халонен, Майкъл Леи, генерален директор на дирекция “Разширяване” на Европейската комисия.

На 22-то заседание на Съвместния парламентарен комитет България – Европейски съюз ще бъде приета заключителна декларация.

След края на заседанието на 14 септември 2006 г. съпредседателите на Съвместния парламентарен комитет България – Европейски съюз ще дадат пресконференция.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини