Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящо в Народното събрание
сряда, 23/01/2019
 • 09:00 Пленарно заседание
 • 11:30

  В Народното събрание ще бъде дадено началото на Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. Тя е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването и ще бъде официално открита на 23 януари 2019 г. в 11.30 часа във фоайето на Народното събрание.

  България отбелязва за дванадесети пореден път Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. В рамките на инициативата от 23 до 25 януари 2019 г. в сградата на Народното събрание ще бъдат разположени щандове, на които желаещите ще могат да получат информация за методите за превенция на единственото предотвратимо онкологично заболяване и за действащата Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка.

  На откриването на Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка ще присъстват председателят на Комиисята по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, на Националната здравноосигурителна каса, на Световната здравна организация, на съсловни и пациентски организации и водещи медицински специалисти.

 • 11:30

  Фотоизложбата „Дари живот“ ще бъде открита на 23 януари 2019 г., от 11.30 часа, в Клуба на народния представител. Събитието се организира от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите с председател Антон Кутев съвместно с НПО „Сдружение на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация“.

  Благотворителната инициатива е в подкрепа и насърчаване на донорството в страната и има за цел да насочи вниманието към проблемите, мерките за преодоляването им, добрите практики при реализирането на донорски ситуации и увеличаване на броя донори. Мисията на инициативата е да се подобрява информираността на обществото за смисъла от донорството, което дава възможност на стотици хора с много тежки заболявания да продължат живота си напред.

  На събитието ще стартира кампания за набиране на средства за практическо подпомагане за изграждане на паметници-чешми на донора в няколко български града.

 • 14:00 Заседание на Комисия по икономическа политика и туризъм
 • 14:30 Заседание на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения
 • 14:30 Заседание на Комисия по външна политика
 • 14:30 Заседание на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта
 • 14:30 Заседание на Комисия по труда, социалната и демографската политика
 • 15:00 Заседание на Комисия по образованието и науката
 • 15:30 Заседание на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове
четвъртък, 24/01/2019
петък, 25/01/2019
 • 09:00 Пленарно заседание
 • 11:00 Парламентарен контрол
 • 11:30

  Комисията по правни въпроси ще проведе работна група по законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, № 854-01-76, внесен от Цвета Вълчева Караянчева и група народни представители на 24.10.2018 г.

  Тя ще се състои на 25 януари 2019 г., от 11.30 часа, в зала „Запад“ на Народното събрание.

Последни законопроекти
Връзки
Държавен вестник
Държавен вестник
Официално издание на Република България
Регистър
Регистър
по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество
Регистър
Регистър
по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление
Студентската програма
Студентската програма
за законодателни проучвания в Народното събрание
Международна
Международна
парламентарна стипендия на Германския Бундестаг