Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
Комисия по отбрана
Среща на Комвисията по отбрана със слушатели от ВА "Г.С. Раковски"
17/01/2018
Утре ще бъде ратифициран договорът за сътрудничество и добросъседство с Република Македония. Това казаха по време на среща на председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева и Комисията по отбрана с офицери и преподаватели от курса “Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили на “Военна академия „ Г. С. Раковски”.
Г-жа Караянчева и народните представители от Комисията поздравиха обучаващите се за пътя, който са избрали и посочиха, че те ще са следващите офицери, които ще оглавяват ръководните структури в армията.
“Комисията по отбрана активно участва във формирането на отбранителната политика на Р България и съдейства за нейното провеждане. Законодателната ни дейност по развитието на отбранителните способности и осъществяването на контрол са основен приоритет от задълженията ни. Комисията ще направи всичко необходимо за да се променят условията и средата за развитие на модернизацията на въоръжените сили и отбраната. А Вие като бъдещи лидери ще имате съществено място и отговорност в този процес”, каза ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в приветствието си към обучаващите се слушатели.
В поздравленията си всички народни представители от Комисията изтъкнаха, че политическите цветове избледняват, когато се взимат решения по въпросите на армията.
На срещата се обсъдиха и актуални въпроси за бучението в ключовите компетенции, които придобиват обучаващите се в Академията.
Сред присъстващите офицери обучаващи се във Военната академия имаше двама представители от Република Македония, заемащи длъжности в Генералният им щаб.