Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
Комисия по образованието и науката
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО ПОВОД НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
13/09/2019
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ДИРЕКТОРИ И РОДИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ СОЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ, ПРИЯТЕЛИ И СЪМИШЛЕНИЦИ,
СКЪПИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ,

УЧИЛИЩЕТО Е КНИГА, В КОЯТО ВСЯКА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА РАЗЛИСТВАМЕ СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА И СЕ НАДЯВАМЕ, И НАМИРАМЕ, И ВЯРВАМЕ, И СЕ СТРЕМИМ, И ТЪРСИМ, И СЪЗДАВАМЕ НОВИ ЛИЧНОСТИ, НОВИ ЛИДЕРИ, НОВИ ХОРА. ЗАЩОТО ЦЯЛАТА КНИГА Е ЗА ЗНАНИЕТО, КОЕТО ЧЕСТВАМЕ С НАЧАЛОТО НА ПОРЕДНАТА УЧЕБНА ГОДИНА.

ПОЗВОЛЕТЕ, В КАЧЕСТВОТО МИ НА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА В 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, ДА СПАЗЯ ТРАДИЦИЯТА И ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС В ПЪРВИЯ ДЕН НА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

ВЯРВАМ И ЗНАЯ, ЧЕ НИТО ЕДИН ДЕЛНИК НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ИСТИНСКИ ПРИЗВАНИТЕ ДА ПРЕПОДАВАТ. ВРЕМЕТО, В КОЕТО ЖИВЕЕМ, НИ ПРИТИСКА С ИНФОРМАЦИЯ, С ИЗИСКВАНИЯ, С НЕПРЕКЪСНАТОТО „ОЩЕ“ И ЧЕСТО КРИЕ ПОД КУПИЩАТА ОТ БУМАГИ ИСТИНСКОТО УВАЖЕНИЕ КЪМ УЧИТЕЛСКИЯ ТРУД. ВЕКЪТ НА ДИГИТАЛНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, В КОЙТО ВСИЧКО УЖ Е ЯСНО, БЪРЗО И ЛЕСНО, ИМА НУЖДА ОТ НЯКОЙ, КОЙТО ВИНАГИ МОЖЕ ДА НАМЕРИ ОТГОВОРИТЕ. И ТОВА Е УЧИТЕЛЯТ! НЕКА ДЕЛНИКЪТ НЕ ЗАГЛУШАВА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВИ ВЪЗМОЖНОСТИ!
ИЗПОЛЗВАЙТЕ ВСИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ, КОИТО ВИ ДАВА ЗАКОНЪТ И ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ, ЗА ДА ПРАВИТЕ, ТОВА В КОЕТО СТЕ НАЙ-ДОБРИ – ДА ВДЪХНОВЯВАТЕ И ВОДИТЕ КЪМ ПОЗНАНИЕ, ДА ИЗГРАЖДАТЕ ЛИЧНОСТИ.

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ,

ВЯРВАМ И ЗНАЯ, ЧЕ ЕДИН ЛИДЕР МОЖЕ НЕ САМО ДА ЧЕРТАЕ БЪДЕЩЕТО, А И ДА ГО СЪЗДАВА. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРАВИЛА ДА СКОВАВАТ ВАШИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ УМЕНИЯ ДА СЪЗИРАТЕ НОВОТО И ДА МУ ДАВАТЕ ПЪТ ДА СЕ РАЗВИВА! ПАЗЕТЕ НОРМИТЕ НА СВОБОДНАТА ВОЛЯ, БОРЕТЕ СЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО И ЛИЧНОТО РАЗВИТИЕ НА ВСЕКИ ВАШ КОЛЕГА УЧИТЕЛ И БЪДЕТЕ ОНЗИ, КОЙТО ПРАВИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ПАРТНЬОРИ НА УЧИЛИЩЕТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА! ЗАЩОТО ВАШАТА РАБОТА Е ТАЗИ, КОЯТО ОПРЕДЕЛЯ КАКВИ ЩЕ СА ДЕЦАТА НА ВАШАТА ДЕТСКА ГРАДИНА, КАКВИ ЩЕ СА УЧЕНИЦИТЕ НА ВАШЕТО УЧИЛИЩЕ И НА НАШИЯ ДЕН.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

ПОМНЕТЕ, ЧЕ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И УЧИЛИЩЕТО СА СВЯТ ДОМ, В КОЙТО СЕ ВЛИЗА С УВАЖЕНИЕ И РЕСПЕКТ! ТОВА Е ДОМ НА ЗНАНИЕТО, В КОЙТО ВАШЕТО ОТНОШЕНИЕ, ГРИЖА И ПОМОЩ СА СЪЩЕСТВЕНИ. ВАШИЯТ ПРИМЕР Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА ВИ. ТОЙ Е ПЪРВИЯТ УРОК, КОЙТО ТЕ НАУЧАВАТ. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ГО ПРЕДАДЕТЕ!

СКЪПИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ,

ЗНАЯ И ВЯРВАМ, ЧЕ ВИ ПРЕДСТОЯТ СЕДМИЦИ, В КОИТО ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ПРИКЛЮЧЕНИЕ. ПОМНЕТЕ, ЧЕ НАУЧЕНИТЕ УРОЦИ НЕ ОСТАВАТ ЗАКЛЮЧЕНИ ВЪВ ФОРМУЛИТЕ, СТИХОВЕТЕ, ДЕФИНИЦИИТЕ И НАПИСАНИТЕ ЕСЕТА! ТЕ СА В НОВИТЕ ПРИЯТЕЛСТВА, В ОТКРИВАНЕТО НА ВЪЗМОЖНОСТИ, В СПЕЧЕЛЕНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ ПО ДОБРО, В УМЕНИЕТО ДА ПОМАГАШ НА ДРУГИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ В ТОВА ДА ПОРАСТВАШ СЪС СВОБОДЕН УМ. УЧЕТЕ, МИСЛЕТЕ И ИГРАЙТЕ!

УВАЖАЕМИ СОЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ, ПРИЯТЕЛИ И СЪМИШЛЕНИЦИ,

НЕКА ДЕЛАТА ВИ ЗА ДОБРУВАНЕТО НА УЧИЛИЩЕТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДА СА ВОДЕНИ ОТ РАЗБИРАНЕТО ЗА ОПАЗВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ЦЕННОСТИ В МОДЕРНИЯ ДИГИТАЛЕН ВЕК! ЖЕЛАЯ ВИ НЕПРИМИРИМОСТ КЪМ ГРЕШКИТЕ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО И ТВОРЧЕСКА ВОЛЯ, ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪТЯ В БЪДЕЩЕТО!

ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА НА ВСИЧКИ! И НЕКА ДА ПОМНИМ, ЧЕ УЧИЛИЩЕТО Е КНИГА, ЧИЯТО СТРАНИЦА ПИШЕМ ЗАЕДНО ДНЕС, А УТРЕ ЩЕ НИ БЪДЕ ПРОЧЕТЕНА!


СОФИЯ, 16 СЕПТЕМВРИ 2019 Г.МИЛЕНА ДАМЯНОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА
ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
В 44-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ