Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
Комисия по образованието и науката
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО ПОВОД НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
14/09/2020
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ДИРЕКТОРИ И РОДИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ СОЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ, ПРИЯТЕЛИ И СЪМИШЛЕНИЦИ,
СКЪПИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ,

ДНЕС Е 15 СЕПТЕМВРИ! ПО ТРАДИЦИЯ В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН ЩЕ СЕ ОБЪРНА КЪМ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС ОТ ИМЕТО НА КОМИСИЯТА ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА И ЛИЧНО ОТ СВОЕ ИМЕ. НО УЧЕБНАТА 2020/2021 НЕ ЗАПОЧВА ТРАДИЦИОННО – ЗАПОЧВА ЕДНА ОТ НАЙ-НЕОБИКНОВЕНИТЕ ГОДИНИ ЗА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ.
ИМЕННО В ТАЗИ РАЗЛИЧНА 2020 Г. ПОЧУВСТВАХМЕ ИСТИНСКИ РОЛЯТА НА УЧИТЕЛЯ И ВИДЯХМЕ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И УЧИЛИЩЕТО В ДРУГА СВЕТЛИНА. УЧЕНИЦИТЕ ПОИСКАХА ДА СЕ ЗАВЪРНАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ! КРИЗАТА НИ ДАДЕ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА ЗА ЗНАЧЕНИЕТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НИ ПРИНУДИ – ДА, ПРИНУДИ, ДА ПРЕОСМИСЛИМ ЖИВОТА СИ, ЦЕННОСТИТЕ И ЦЕЛИТЕ СИ. ПОЛУЧИХМЕ УНИКАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВИДИМ И ДРУГИ ПЕРСПЕКТИВИ, НО ОТ НАС ЗАВИСИ КОЯ ЩЕ ИЗБЕРЕМ. МИСЛЯ, ЧЕ НИЕ НАПРАВИХМЕ СВОЯ ИЗБОР. В УСЛОВИЯТА НА ТРУДНОСТИ И НЕИЗВЕСТНОСТ ВСИЧКИ – УЧИТЕЛИ, ДИРЕКТОРИ, РОДИТЕЛИ, БАБИ И ДЯДОВЦИ, ДЕЦА И УЧЕНИЦИ, СЕ МОБИЛИЗИРАХА И ДАДОХА ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО ОСЪЗНАХА, ЧЕ УРОЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СПИРАТ. ЗАЩОТО ОСЪЗНАХА, ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО НАИСТИНА Е НАШАТА ОБЩА И БЕЗУСЛОВНА ЦЕННОСТ.

АПЛОДИСМЕНТИ ЗА УЧИТЕЛИТЕ!

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
ВИЕ НИ ДАДОХТЕ ВАЖЕН ЖИТЕЙСКИ УРОК – КОГАТО ОБИЧАШ ДЕЦАТА И КОГАТО УЧИТЕЛСТВОТО Е КАУЗА, А НЕ ПРОСТО ПРОФЕСИЯ, МОЖЕШ ДА НАДСКОЧИШ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ И СТРАХОВЕ И ДА ПОВЯРВАШ В СЕБЕ СИ. ВИЕ БЯХТЕ СМЕЛИ И ПРЕОБЪРНАХТЕ СТЕРЕОТИПИ, ТРУПАНИ В ОБЩЕСТВОТО С ГОДИНИ. НЯМА ДА СЕ УМОРЯ ДА ПОВТАРЯМ, ЧЕ ОТ ВАШИЯ БЕЗКОМПРОМИСЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ОТДАДЕНОСТ ЗАВИСИ УСПЕХА НА ВСЯКО ДЕТЕ. НАУЧЕТЕ ГИ ДА БЪДАТ СМЕЛИ КАТО ВАС И БЕЗ СТРАХ ДА РЕШАВАТ ЖИТЕЙСКИТЕ ЗАДАЧИ! НАУЧЕТЕ ГИ ДА МИСЛЯТ, А НЕ КАКВО ДА МИСЛЯТ! И ДНЕС ВИЕ ЗАСТАВАТЕ ПРЕД ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ВЪПРЕКИ ОПАСНОСТИТЕ, ЗА ДА ИМ ПРЕДАДЕТЕ ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЖИТЕЙСКИ УРОЦИ – ДА БЪДЕМ ЕДИННИ И СОЛИДАРНИ. ВИЕ УСПЯХТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ДОВЕРИЕТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ!

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ,
ВИЕ СТЕ ЛИДЕРИТЕ, КОИТО ДНЕС ОПРЕДЕЛЯТ ПОСОКАТА, ПО КОЯТО ЩЕ ПОЕМАТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ И ДЕТСКА ГРАДИНА. ПОНЯКОГА МОЖЕ ДА ВИ СЕ СТРУВА, ЧЕ АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРАВИЛА СЕ СМЕНЯТ ТВЪРДЕ ЧЕСТО, НО ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА ОГРАНИЧАВА ВАШАТА КРЕАТИВНОСТ И НАХОДЧИВОСТ В ТЪРСЕНЕТО НА НОВОТО И НАЙ-ДОБРОТО ЗА УЧИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА. БЪДЕТЕ ПАЗИТЕЛИТЕ НА СВОБОДНИЯ ДУХ, КОЙТО ВЪЗРОЖДЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ ЗАПАЛИХА В БЪЛГАРСКОТО ШКОЛО! БЪДЕТЕ ПАРТНЬОРИ С РОДИТЕЛИТЕ, ЗАЩОТО И ТЕ, КАКТО И ВИЕ, ИСКАТ ОБРАЗОВАНИЕТО ДА БЪДЕ НАЙ-ДОБРОТО! ОТ ВАШАТА НЕУМОРНА РАБОТА ЗАВИСИ КАКВИ ЩЕ СА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ НА НАШИЯ ДЕН!

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
ОТ УСПЕХА НА ВАШИТЕ ДЕЦА ЗАВИСИ НАШЕТО УТРЕ. НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ВИНАГИ ДА ИЗИСКВАТЕ НАЙ-ДОБРОТО ЗА ТЯХ! ИМАЙТЕ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ! ЗАЩОТО И ТЕ, КАКТО И ВИЕ, ИСКАТ ВАШИТЕ ДЕЦА ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И СМЕЛИ, ДА ГИ НАУЧАТ ДА БЪДАТ УВЕРЕНИ И УСПЕШНИ ЛИЧНОСТИ. ДА БЪДАТ ЛИДЕРИ. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ДЕЦАТА ИСКАТ ДА ПРИЛИЧАТ НА ВАС И ОТ ВАШИЯ ПРИМЕР ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ ОБИКНАТ УЧИЛИЩЕТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА, ДАЛИ ЩЕ СТАНАТ ДОБРИ ХОРА!

СКЪПИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ,
ЗНАМ И ВЯРВАМ, ЧЕ МЕЧТИТЕ МОГАТ ДА СЕ СБЪДВАТ, АКО СЕ СТАРАЕШ ВСЕКИ ДЕН, АКО СЕ ТРУДИШ НЕУМОРНО И НЕ СЕ ОТКАЗВАШ. АКО ВЯРВАШ В СЕБЕ СИ, ТАКА КАКТО ВСИЧКИ НИЕ ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС. ЗНАМ И ВЯРВАМ, ЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА УСПЕЕ! И ДА, НЕЗАВИСИМО КЪДЕ СИ РОДЕН И КЪДЕ СИ УЧИЛ, ЩОМ ИМАШ ЖЕЛАНИЕ, МОЖЕШ ДА МЕЧТАЕШ СМЕЛО И ДА ПОСТИГНЕШ ЦЕЛИТЕ СИ. ВИЕ СТЕ ОРИСАНИ ДА ЖИВЕЕТЕ В ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА И ВСЕКИ ДЕН ЩЕ БЪДЕ НОВО ПРИКЛЮЧЕНИЕ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО. И ТОЧНО В ТАЗИ ИНТЕРЕСНА ГОДИНА ЩЕ НАУЧИТЕ ВАЖНИ УРОЦИ, КОИТО НЯМА ДА НАМЕРИТЕ В УЧЕБНИЦИТЕ - КАК ДА БЪДЕТЕ ДОБРИ И ДА ПОМАГАТЕ НА ДРУГИТЕ. ПОМНЕТЕ, ЧЕ УЧИЛИЩЕТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА НЕ СА СГРАДАТА, А ОБЩНОСТТА, КЪДЕТО СПОДЕЛЯТЕ ОБЩИ МЕЧТИ И ЦЕННОСТИ; КЪДЕТО ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА МИСЛИТЕ СВОБОДНО И КРИТИЧНО. УЧЕТЕ, МИСЛЕТЕ И ИГРАЙТЕ!

УВАЖАЕМИ СОЦИАЛНИ ПАРТНЬОРИ, ПРИЯТЕЛИ И СЪМИШЛЕНИЦИ,
ПРИЗВАНИ СМЕ ДНЕС ЗАЕДНО ДА НАПИШЕМ НОВИ СТРАНИЦИ В КНИГАТА, НАРЕЧЕНА УЧИЛИЩЕ. И ОТ НАШИТЕ КРЕАТИВНОСТ И НОВАТОРСТВО ЗАВИСИ КАКВО ЩЕ ПРОЧЕТАТ ДЕЦАТА УТРЕ. НАДЯВАМ СЕ В НЕЯ ДА НАМЕРЯТ ВДЪХНОВЕНИЕ, ЕНЕРГИЯ И ИДЕИ, КОИТО ЩЕ ГИ НАПРАВЯТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ, МИСЛЕЩИ И УСПЕШНИ ГРАЖДАНИ НА СВЕТА! ЖЕЛАЯ ВИ С НЕПРИМИРИМОСТ КЪМ ПОСРЕДСТВЕНОСТТА И ОТДАДЕНОСТ КЪМ КАУЗАТА ЗА ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ ДА НАМЕРИМ НАЙ-ВЕРНИЯ ПЪТ!

ЩЕ СЕ СПРАВИМ! ЗАЕДНО!

ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА 2020/2021 Г.!


СОФИЯ, 15 СЕПТЕМВРИ 2020 Г.МИЛЕНА ДАМЯНОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА
ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
В 44-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ