Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
23/11/2001


I. Божидар Финков, министър на здравеопазването ще отговори на:

Питане от н.п. СТОЙЧО ТОДОРОВ КАЦАРОВ относно изявление на финансовия министър Милен Велчев за облагане с ДДС на българските лекарства.II. Божидар Абрашев, министър на културата ще отговори на:

1. Питане от н.п. ИВО ПЪРВАНОВ АТАНАСОВ относно състоянието на "Аудиовидео Орфей" ЕАД.

2. Актуален въпрос от н.п. СТЕФАН ЛАМБОВ ДАНАИЛОВ и ТОДОР КОСТОВ БОЯДЖИЕВ относно център за подводна археология ЕООД - гр. Созопол.III. Долорес Арсенова, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА относно изграждането на фитнес-център в Министерството на околната среда и водите.

2. Питане от н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА относно политиката на Правителството по опазване на околната среда.IV. Димитър Калчев, министър на държавната администрация ще отговори на:

Актуален въпрос от н.п. ДИМИТЪР ИВАНОВ АБАДЖИЕВ относно незаконни уволнения на държавни служители в областната администрация в град Велико Търново.V. Лидия Шулева, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика ще отговори на:

Актуален въпрос от н.п. РОСИЦА ГЕОРГИЕВА ТОТКОВА относно изплащането на 13-та заплата на работещите в бюджетната сфера и коледна добавка за пенсионерите.VI. Милен Велчев, министър на финансите ще отговори на:

1. Питане от н.п. ТАТЯНА ДОНЧЕВА ТОТЕВА относно мерките, които се предприемат за повишаване на ефективността в работата на митническите органи и събираемостта на митата.

2. Актуален въпрос от н.п. СВЕТОСЛАВ ДЕНЧЕВ ЛУЧНИКОВ относно изпълнението от Министерството на финансите на задълженията му по чл. 2, ал. 7 от Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти.

3. Актуален въпрос от н.п. МУРАВЕЙ ГЕОРГИЕВ РАДЕВ относно рязко намалелите през м. септември т.г. приходи от митническата администрация.

4. Питане от н.п. ЯНАКИ БОЯНОВ СТОИЛОВ относно обратно изкупуване на облигации по външния дълг на Република България.

5. Питане от н.п. ИВО СЕВДАЛИНОВ ЦАНЕВ относно избухналият скандал за корупция в ръководството на Агенция "Митници" и уволнени митнически служители от Регионална митническа дирекция - Русе.VII. Мехмед Дикме, министър на земеделието и горите ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. МИХАИЛ РАЙКОВ МИКОВ относно ползване на възстановени гори.

2. Актуален въпрос от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно дисциплинарното уволнение на инж. Костадин Спасов - началник на Регионалното управление по горите - Пазарджик.VIII. Владимир Атанасов, министър на образованието и науката ще отговори на:

Актуален въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно назначаването на главен секретар в Министерството на образованието и науката.На основание чл. 78, ал. З от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:

- министър-председателят на Република България Симеон Сакскобургготски - на актуален въпрос от народния представител Румен Овчаров;

- министърът на финансите Милен Велчев - на актуален въпрос от народния представител Панайот Ляков.

Поради служебни ангажименти извън страната, министър-председателят на Република България Симеон Сакскобургготски не може да участва в заседанието за парламентарен контрол.

Форма за търсене
Ключова дума