Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
03/12/2004
I. Меглена Кунева, министър по европейските въпроси ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ИРИНА ГЕОРГИЕВА БОКОВА относно мониторинга върху изпълнение на поетите ангажименти при преговорите за интегрция на България към Европейския съюз.


II. Божидар Абрашев, министър на културата ще отговори на:

1. Питане от н.п. КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно политиката на Министерството на културата по отношение на Националната галерия за чуждестранно изкуство.
2. Питане от н.п. ЕКАТЕРИНА ИВАНОВА МИХАЙЛОВА и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно опазването на Исторически архитектурен резерват "Сборяново".
3. Актуален въпрос от н.п. ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА ПЕТКОВА относно политиката на Министерството на културата за защита на държавния интерес в приватизационните сделки за "София филм" ЕАД и "Български циркове и лунапарк" ЕАД.
4. Актуален въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТАНИМИРОВ ДОЙЧИНОВ относно разкопки в района на крепостта "Кракра", гр. Перник, необходимите средства за консервация на обекта за 2004 г. и осигуряване на средства за продължаване на разкопките през 2005 г.
5. Актуален въпрос от н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА относно системно рушене на комплекс "Етъра" в гр. Габрово.
6. Актуален въпрос от н.п. ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ СОКОЛОВ и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно излагането на сватбената рокля на Калина Муньос - дъщеря на премиера Симеон Сакскобургготски, в Националния исторически музей.


III. Долорес Арсенова, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ЙОРДАН СТОЯНОВ ДИМОВ и ЕВГЕНИ ЗАХАРИЕВ КИРИЛОВ относно изграждане на Национален център за третиране на опасни отпадъци на площадка с. Гледачево, община Раднево.
2. Актуален въпрос от н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА относно нарушения в Национален парк "Пирин".
3. Актуален въпрос от н.п. ВАНЯ КРУМОВА ЦВЕТКОВА относно възможността за включване на малки населени места и агломерации, туристически и почивни бази и отделни обекти в програми на Министерството на околната среда и водите за изграждане на пречиствателни станции за отпадъчни води.
4. Актуален въпрос от н.п. ВАСИЛ ТОДОРОВ КАЛИНОВ относно мерките, които предприема Министерството на околната среда и водите за опазване на пещерата "Духлата", с. Боснек, община Перник и района на изворите и горното течение на р. Струма.


IV. Филиз Хюсменова, министър без портфейл ще отговори на:

1. Питане от н.п. ВАСИЛ ХРИСТОВ МАРИНЧЕВ относно строеж на Център за настаняване на бежанци на територията на с. Бусманци, район "Искър", гр. София.
2. Питане от н.п. ВЛАДИМИР СТОЯНОВ ДЖАФЕРОВ относно отпуснати средства от Постоянната комисия по бедствия, аварии и катастрофи при Министерски съвет.
3. Питане от н.п. ДИМИТЪР ЕНЧЕВ КАМБУРОВ относно опасностите, свързани със стабилността на жилищните блокове "Република", ул. "25-ти септември", град Добрич, след земетресенията през 1972 г., 1988 г. и последното земетресение на 27 октомври 2004 г..


V. Васил Иванов, министър на младежта и спорта ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно подарък за рождения ден на министъра на младежта и спорта.
2. Актуален въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТАНИМИРОВ ДОЙЧИНОВ относно състоянието на спортната база в Пернишка област и възможностите за осигуряване на средства за основен ремонт на стадион "Миньор" - гр. Перник.
3. Актуален въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно българската боулинг федерация.
4. Актуален въпрос от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно развитието на българското колоездене и статута на ползване на столичния колодрум "Сердика".


VI. Лидия Шулева, заместник министър-председател и министър на икономиката ще отговори на:

1. Питане от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно задълбочаване на неблагоприятните тенденции в развитието на българския туризъм.
2. Актуален въпрос от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно нарушаване на приватизационния договор от страна на "Бългериан технолоджис", приватизирал през 2001 г. "София филм" (актуален въпрос на същата тема е зададен и от н.п. Явор Милушев).
3. Актуален въпрос от н.п. ЯВОР ТОДОРОВ МИЛУШЕВ относно превръщането на кина "Сердика", "Европа палас", "Изток" и "Урвич" в търговски центрове и магазини (актуален въпрос на същата тема е зададен и от н.п. Евгени Чачев и Кина Андреева).
4. Питане от н.п. РУМЕН СТОЯНОВ ОВЧАРОВ относно приватизация на акционерни дружества от системата на "Булгартабак холдинг" АД.
5. Актуален въпрос от н.п. МИРОСЛАВ ПЕТРОВ СЕВЛИЕВСКИ относно приватизацията на "Слънчев бряг" ЕАД.
6. Питане от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно създаването на бизнесинкубатори в България.
7. Питане от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно стратегията и действията на правителството за запазване българските национални интереси, свързани с нефтените ни концесии в Либия.
8. Питане от н.п. ДИМИТЪР СТАНИМИРОВ ДОЙЧИНОВ относно съдбата на фирмите от Пернишка област, влизащи в състава на "Балканкар Холдинг".
9. Актуален въпрос от н.п. АНГЕЛ ПЕТРОВ НАЙДЕНОВ и МИМА ПЕТРОВА НЕНКОВА - ЗАПРЯНОВА относно "Хасково - БТ" АД.
10. Актуален въпрос от н.п. ЙОРДАН АНГЕЛОВ НИХРИЗОВ и ПЕТЪР СТОИЛОВ ЖОТЕВ относно становището на Министерството на икономиката за разрешаване възникналите проблеми в Балканкар "6-ти септември" АД, свързани с наличието на социално напрежение.
11. Актуален въпрос от н.п. ТЕОДОРА ДИМИТРОВА КОНСТАНТИНОВА-ГАЙДОВА и ДИМИТЪР ИВАНОВ АБАДЖИЕВ относно масовата кражба на инвестиционни бонове на около 200 хил. души в България.


VII. Николай Свинаров, министър на отбраната ще отговори на:

1. Питане от н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно модернизация на българската армия в съответствие с изискванията и стандартите на НАТО.
2. Питане от н.п. ЙОРДАН ИВАНОВ БАКАЛОВ относно обществена поръчка с предмет: разработване на индивидуални хранителни комплекти за личния състав на българската армия..
3. Питане от н.п. ВАСИЛ БОГДАНОВ ВАСИЛЕВ и НИКОЛА ДЖИПОВ НИКОЛОВ относно изявление на началника на Генералния щаб генерал Никола Колев, както и публикации в медиите, че са били провалени учения на военни подразделения по българското черноморско крайбрежие в Равда, за да не се нанесат щети на построените там хотели..
4. Актуален въпрос от н.п. МАРИЯ ИВАНОВА СПАСОВА-СТОЯНОВА и ДИМИТЪР ИВАНОВ АБАДЖИЕВ относно способността за обмен на разузнавателна информация в рамките на НАТО, поради няколко откази за достъп до конфиденциална информация на висши български военни.


VIII. Георги Петканов, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТАНИМИРОВ ДОЙЧИНОВ относно кражба на старинни икони от Дивотински манастир "Света Тройца", находящ се в община Перник.
2. Актуален въпрос от н.п. ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ СОКОЛОВ относно нарушение на законността при погребението на застреляния Димитрий Минев - Димата Руснака.
3. Актуален въпрос от н.п. ТЕОДОРА ДИМИТРОВА КОНСТАНТИНОВА-ГАЙДОВА и ДИМИТЪР ИВАНОВ АБАДЖИЕВ относно действията предприети от компетентните органи на Министерството на вътрешните работи за установяване на виновните длъжностни лица от Агенцията за приватизация, съучастници в масовата кражба на инвестиционни бонове.
4. Актуален въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИМИРОВ ДИМИТРОВ относно жестокото нападение над кмета на община Аврен - Красимир Тодоров.


IX. Милен Велчев, министър на финансите ще отговори на:

1. Питане от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно липсата на политическа воля от страна на Министерство на финансите и българското правителство за спиране процесите на деградация на жилищния фонд и създаване на работещ механизъм за усъвършенстване на финансово-кредитната система за жилищния сектор в България.
2. Актуален въпрос от н.п. ЛЮТВИ АХМЕД МЕСТАН относно предпазното споразумение с Международния валутен фонд.
3. Актуален въпрос от н.п. НИНА СТЕФАНОВА ЧИЛОВА относно промени в данъчното законодателство.
4. Питане от н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно сделката по замяна на външния дълг на България на стойност около 2 млрд. 200 млн. долара.
5. Актуален въпрос от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно изразходване на бюджетните излишъци.
6. Актуален въпрос от н.п. КРЪСТЬО ИЛИЕВ ПЕТКОВ относно заемите от Световната банка за здравно-осигурителната система.
7. Актуален въпрос от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно централизация на фирмените досиета на търговските дружества и едноличните търговци от област Пазарджик в Териториалната данъчна дирекция - гр. Пазарджик.
8. Актуален въпрос от н.п. ТЕОДОРА ДИМИТРОВА КОНСТАНТИНОВА-ГАЙДОВА относно незаконосъобразно прекратяване служебното правоотношение на длъжността "Главен експерт" в сектор "Удостоверения" в отдел "Публични изпълнители" към Регионална Дирекция гр. Русе на Агенцията за държавни вземания на Татяна Иванова Иванова.
9. Актуален въпрос от н.п. ИВО ПЪРВАНОВ АТАНАСОВ относно продажбата на миньорски жилища в Бобов дол от Агенцията за държавни вземания.


X. Соломон Паси, министър на външните работи ще отговори на:

1. Питане от н.п. РОСИЦА ГЕОРГИЕВА ТОТКОВА относно отварянето на ГКПП - Илинден.
2. Актуален въпрос от н.п. ИРИНА ГЕОРГИЕВА БОКОВА относно инцидента с бившия български посланик в Германия.
3. Актуален въпрос от н.п. ИРИНА ГЕОРГИЕВА БОКОВА относно политиката на България в Югоизточна Европа.
4. Актуален въпрос от н.п. ЕВГЕНИ ЗАХАРИЕВ КИРИЛОВ относно положението на осъдените български медици в Либия.
5. Актуален въпрос от н.п. СТАНИМИР ЯНКОВ ИЛЧЕВ и МИРОСЛАВ ПЕТРОВ СЕВЛИЕВСКИ относно разработване на проект на Закон за дипломатическата служба.
6. Актуален въпрос от н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно разпространената сред американските морски пехотинци карта и Доклад на Държавния департамент и необходимостта от реакция на Министерството на външните работи.


XI. Игор Дамянов, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. НИКОЛА ДЖИПОВ НИКОЛОВ относно уволнението на Красимир Коев - началник на Регионален инспекторат по образованието - гр. Силистра.
2. Питане от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ и СТОЙЧО ТОДОРОВ КАЦАРОВ относно Интернет образование в средните училища.
3. Питане от н.п. АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКОВ МАРИНОВ относно етапа, на който се намира подготовката по организацията и провеждането на националните зрелостни изпити през 2006 г..


XII. Славчо Богоев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. НИКОЛАЙ СИМЕОНОВ НИКОЛОВ относно структурирането на Дирекция "Спешна медицинска помощ" към Министерството на здравеопазването.
2. Актуален въпрос от н.п. НИКОЛАЙ СИМЕОНОВ НИКОЛОВ относно осъществяване на неправомерна медицинска дейност в курортния комплекс "Слънчев бряг" през летния сезон на 2004 г.
3. Актуален въпрос от н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно отказана медицинска помощ на трима български граждани в тежко здравословно състояние.
4. Актуален въпрос от н.п. МИХАИЛ РАШКОВ МИХАЙЛОВ относно отказа на Комисията по позитивен лекарствен списък за включване на препаратите Мерионал, Фостимон, Гонал Ф и Меногон.

На основание чл. 78, ал. 1 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят Пламен Панайотов - на актуален въпрос с писмен отговор от народния представител Елиана Масева;
- заместник министър-председателят и министър на икономиката Лидия Шулева - на актуален въпрос от народния представител Стефан Мазнев;
- министърът на здравеопазването Славчо Богоев - на актуален въпрос от народния представител Михаил Михайлов;
- министърът на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев - на актуален въпрос с писмен отговор от народния представител Стефан Мазнев.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не могат да участват заместник министър-председателят и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски, министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме, и министърът на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев.
Поради заболяване, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва министърът на държавната администрация Димитър Калчев.
Общ брой: 31 ( писмени: 13 , устни: 18 )
По парламентарни групи
НДСВ: 1
ОДС: 16
КБ: 11
ДПС: 0
СДС: 2
БЗНС: 0
НВ: 0
Независими: 1
Смесени: 0
Общ брой: 11 ( писмени: 1 , устни: 10 )
По парламентарни групи
НДСВ: 0
ОДС: 5
КБ: 2
ДПС: 0
СДС: 1
БЗНС: 0
НВ: 0
Независими: 3
Смесени: 0
Мехмед Дикме, министър на земеделието и горите:
Писмен отговор на питане на н.п. АНГЕЛ ПЕТРОВ НАЙДЕНОВ относно държавен поземлен фонд в Хасковска област (връчен на 03.12.2004).

Игор Дамянов, министър на образованието и науката:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. ЕЛКА ПАНЧОВА АНАСТАСОВА относно законосъобразността на акта за избор на ръководство на университет "Проф. д.р Асен Златаров" - Бургас, при липсата на законен орган, съответстващ на Закона за висшето образование (връчен на 03.12.2004).
===
Лидия Шулева, заместник министър-председател и министър на икономиката:
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ЙОРДАН АНГЕЛОВ НИХРИЗОВ и ПЕТЪР СТОИЛОВ ЖОТЕВ относно становището на Министерството на икономиката за разрешаване възникналите проблеми в Балканкар "6-ти септември" АД, свързани с наличието на социално напрежение.

Божидар Абрашев, министър на културата:
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ СОКОЛОВ и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно излагането на сватбената рокля на Калина Муньос - дъщеря на премиера Симеон Сакскобургготски, в Националния исторически музей.
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ДИМИТЪР СТАНИМИРОВ ДОЙЧИНОВ относно разкопки в района на крепостта "Кракра", гр. Перник, необходимите средства за консервация на обекта за 2004 г. и осигуряване на средства за продължаване на разкопките през 2005 г.
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА ПЕТКОВА относно политиката на Министерството на културата за защита на държавния интерес в приватизационните сделки за "София филм" ЕАД и "Български циркове и лунапарк" ЕАД.
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА относно системно рушене на комплекс "Етъра" в гр. Габрово.
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на питане на н.п. КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно политиката на Министерството на културата по отношение на Националната галерия за чуждестранно изкуство.
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на питане на н.п. ЕКАТЕРИНА ИВАНОВА МИХАЙЛОВА и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно опазването на Исторически архитектурен резерват "Сборяново".

Долорес Арсенова, министър на околната среда и водите:
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ВАСИЛ ТОДОРОВ КАЛИНОВ относно мерките, които предприема Министерството на околната среда и водите за опазване на пещерата "Духлата", с. Боснек, община Перник и района на изворите и горното течение на р. Струма.
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА относно нарушения в Национален парк "Пирин".
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ВАНЯ КРУМОВА ЦВЕТКОВА относно възможността за включване на малки населени места и агломерации, туристически и почивни бази и отделни обекти в програми на Министерството на околната среда и водите за изграждане на пречиствателни станции за отпадъчни води.
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ЙОРДАН СТОЯНОВ ДИМОВ и ЕВГЕНИ ЗАХАРИЕВ КИРИЛОВ относно изграждане на Национален център за третиране на опасни отпадъци на площадка с. Гледачево, община Раднево.

Меглена Кунева, министър по европейските въпроси:
Устен отговор в заседанието на 03.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ИРИНА ГЕОРГИЕВА БОКОВА относно мониторинга върху изпълнение на поетите ангажименти при преговорите за интегрция на България към Европейския съюз.

Форма за търсене
Ключова дума