Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
01/02/2002
I. Симеон Сакскобургготски, министър-председател на Република България ще отговори на:

1. Питане от н.п. АСЕН ЙОРДАНОВ АГОВ относно мотивите за назначаването на г-н Димитър Колев за областен управител на Пернишка област, г-жа Ширин Местан за председател на Държавната агенция за закрила на детето и г-н Георги Петров за председател на Държавната комисия по хазарта.

2. Актуален въпрос от н.п. СТЕФАН НИКОЛАЕВ МАЗНЕВ относно закриване на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй".

3. Питане от н.п. ЯНАКИ БОЯНОВ СТОИЛОВ относно позицията на Министерски съвет за срока на действие на I до IV блок на АЕЦ "Козлодуй".II. Владимир Атанасов, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ТАТЯНА ДОНЧЕВА ТОТЕВА относно издаването на буквар и читанка за първи клас.

2. Актуален въпрос от н.п. ТАТЯНА ДОНЧЕВА ТОТЕВА относно издаването и съдържанието на някои учебници.

3. Актуален въпрос от н.п. ГЕОРГИ СТЕФАНОВ ПАНЕВ относно дисциплинарните уволнения на началници на Регионални инспекторати към Министерството на образованието и науката.III. Мехмед Дикме, министър на земеделието и горите ще отговори на:

Актуален въпрос от н.п. МИХАИЛ РАЙКОВ МИКОВ относно извършена финансова ревизия във Фонд "Земеделие" -град Видин.IV. Николай Василев, заместник министър-председател и министър на икономиката ще отговори на:

Актуален въпрос от н.п. МЛАДЕН ПЕТРОВ ЧЕРВЕНЯКОВ относно актуалното състояние и приватизацията на "ЧЕЛОПЕЧ" ЕАД, с. Челопеч, обл. Софийска.V. Божидар Финков, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Питане от н.п. КРЪСТЬО ИЛИЕВ ПЕТКОВ, ЕМИЛИЯ РАДКОВА МАСЛАРОВА и ЯНАКИ БОЯНОВ СТОИЛОВ относно състоянието на пазара и скока в цените на лекарствата.

2. Актуален въпрос от н.п. ГЕОРГИ ТОДОРОВ БОЖИНОВ относно направените разходи по заема от Световната банка за реформата в здравната система, тяхната целесъобразност и постигнатите резултати.На основание чл. 78, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:

- заместник министър-председателят и министър на труда и социалната политика Лидия Шулева - на актуален въпрос от народния представител Георги Пирински;

- министърът на финансите Милен Велчев - на актуален въпрос от народния представител Георги Пирински и на актуален въпрос с писмен отговор от народния представител Муравей Радев;

- министърът на външните работи Соломон Паси - на актуален въпрос с писмен отговор от народния представител Димитър Абаджиев.

Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва министърът на държавната администрация Димитър Калчев.
Форма за търсене
Ключова дума