Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
07/07/2006
I. Ивайло Калфин, Заместник министър-председател и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЯНЕ ГЕОРГИЕВ ЯНЕВ относно наличие на данни в Министерството на външните работи за официална покана от Силвио Берлускони към Симеон Сакскобургготски във връзка с пътуването му за премиера в "Ла Скала".
2. Питане от н.п. МИРОСЛАВ ДИМИТРОВ МУРДЖОВ и БОРИС ЯНКОВ ЯЧЕВ относно ареста на българския гражданин Йован Стояновски от властите в Р Македония.
3. Въпрос от н.п. ПАВЕЛ ДИМИТРОВ ШОПОВ относно приватизацията на "Бояна филм" ЕАД.
4. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ относно направени инвестиции в приватизираната БТК през 2005 г..
5. Въпрос от н.п. МИТКО ИВАНОВ ДИМИТРОВ относно направените инвестиции в приватизираните през 2005 г. електроразпределителни дружества.


II. Даниел Вълчев, Заместник министър-председател и министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ФИЛИП ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно предвиденото в учебната програма за изучаване на Холокоста.


III. Нихат Кабил, Министър на земеделието и горите ще отговори на:

1. Питане от н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА-БАБУЛКОВА относно допускане на корупционни практики и конфликт на интереси в Министерството на земеделието и горите.
2. Питане от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно обвинения от българския бизнес в некомпетентност на ръководството на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури.
3. Въпрос от н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА-БАБУЛКОВА относно приложение на Закона за рибарството и аквакултурите.


IV. Румен Петков, Министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МАРГАРИТА СПАСОВА ПАНЕВА и МАЯ БОЖИДАРОВА МАНОЛОВА относно предприети действия във връзка със сигнал за наличие на организирана престъпност на територията на община Дупница.
2. Въпрос от н.п. НЕНО НЕНОВ ДИМОВ относно извършване на проверка по сигнал на жители на гр. Ловеч.
3. Въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно празнуване на рожден ден на полковник Стоицев, директор на РДВР-Пазарджик.
4. Въпрос от н.п. АНТОНЕЛА АНГЕЛОВА ПОНЕВА относно денонощно дежурство на кола и служители на МВР на адрес ул. "Любен Каравелов" № 20 в София.
5. Въпрос от н.п. ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ относно случая на магистрала "Тракия" с проф. Балкански.
6. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ относно разкрити нови данни за взрива срещу клуба на ПП "АТАКА" във гр. Варна.
7. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ МИЛАНОВ ГЕОРГИЕВ относно използването на служители на МВР за охрана на сбирка на незаконна партия.
8. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно инцидента в гр. Пазарджик със служители на МВР.
9. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ относно засиленото присъствие на служители на МВР в районите със смесено население.


V. Пламен Орешарски, Министър на финансите ще отговори на:

1. Питане от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ и ЯСЕН ДИМИТРОВ ПОПВАСИЛЕВ относно проблеми на системата за вътрешен одит.
2. Въпрос от н.п. НЕНО НЕНОВ ДИМОВ относно промени в правилата за тото и лото игрите.
3. Въпрос от н.п. МАРГАРИТА СПАСОВА ПАНЕВА относно доизграждане и пускане в експлоатация на ГКПП "Гюешево".
4. Въпрос от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ и ЯСЕН ДИМИТРОВ ПОПВАСИЛЕВ относно изпълнение на плана за приходите от ДДС.


VI. Георги Петканов, Министър на правосъдието ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно невръщане на оргинални актове за раждане от Дирекция "Българско гражданство".
2. Въпрос от н.п. ЙОРДАН ПЕТРОВ ВЕЛИЧКОВ относно придобиване на българско гражданство на лица от български произход.


VII. Николай Василев, Министър на държавната администрация и административната реформа ще отговори на:

1. Питане от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ и ЯСЕН ДИМИТРОВ ПОПВАСИЛЕВ относно нарушение на чл. 87а от Закона за държавния служител при назначаването на одитори.
2. Въпрос от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно изграждането на електронно правителство.


VIII. Румен Овчаров, Министър на икономиката и енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно договор за доставка на свежо ядрено гориво.


IX. Петър Мутафчиев, Министър на транспорта ще отговори на:

1. Питане от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно политиката на правителството за оздравяване на БДЖ.
2. Питане от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно политиката на Министерството на транспорта по отношение на Параходство "Български морски флот".


X. Асен Гагаузов, Министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно условията за влизане в сила на договора за концесия на АМ "Тракия".

На основание чл. 78, ал. 3 от ПОДНС отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на отбраната Веселин Близнаков на въпрос от народните представители Стойко Танков, Маруся Любчева и Пенко Атанасов;
-
На основание чл. 78, ал. 4 от ПОДНС поради отсъствието на народен представител по уважителни причини се отлагат отговорите:
- на въпрос от народния представител Фатме Изияз от министъра на вътрешните работи Румен Петков.
Поради ангажимент с програмата на Националното участие на военноморските сили "Бриз 2006", в които са включени кораби и на други страни - членки на НАТО в заседанието за парламентарен контрол не може да участва министър-председателя на Република България Сергей Станишев.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не могат да участват министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски.
Общ брой: 14 ( писмени: 6 , устни: 8 )
По парламентарни групи
НДСВ: 0
ОДС: 1
КБ: 3
ДПС: 0
СДС: 0
БЗНС: 0
НВ: 0
Независими: 1
Смесени: 0
Общ брой: 13 ( писмени: 2 , устни: 11 )
По парламентарни групи
НДСВ: 0
ОДС: 2
КБ: 2
ДПС: 0
СДС: 0
БЗНС: 0
НВ: 0
Независими: 7
Смесени: 0
Пламен Орешарски, Министър на финансите:
Писмен отговор на питане на н.п. МАРИЯ ВАСИЛЕВА КАПОН относно управлявани от Министерството на финансите програми за развитие на гражданското общество (връчен на 07.07.2006).
Писмен отговор на питане на н.п. МАРИЯ ВАСИЛЕВА КАПОН относно субсидии за юридически лица с нестопанска цел (връчен на 07.07.2006).

Веселин Близнаков, Министър на отбраната:
Писмен отговор на въпрос на н.п. ЗАХАРИ ДИМИТРОВ ГЕОРГИЕВ относно клубна база на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от гр. Пловдив, собственост на Министерството на отбраната (връчен на 07.07.2006).
Румен Петков, Министър на вътрешните работи:
Писмен отговор на въпрос на н.п. ФИЛИП ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно причини за не предоставяне от МВР на досието на г-жа Захарина Попова и г-н Димитър Въжаров (връчен на 07.07.2006).

Асен Гагаузов, Министър на регионалното развитие и благоустройството:
Писмен отговор на питане на н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно превръщането на проекта Супер Боровец в Мега Боровец (връчен на 07.07.2006).

Нихат Кабил, Министър на земеделието и горите:
Писмен отговор на въпрос на н.п. БОРИСЛАВ ЯНЧЕВ НОЕВ относно прехвърляне право на собственост чрез замяна на земеделски имот и ощетяване на държавата в особено големи размери (връчен на 07.07.2006).
Писмен отговор на въпрос на н.п. БОРИСЛАВ ЯНЧЕВ НОЕВ относно некомпетентна оценка по договор от програма САПАРД (връчен на 07.07.2006).

Джевдет Чакъров, Министър на околната среда и водите:
Писмен отговор на въпрос на н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА-БАБУЛКОВА относно изграждане на съоръжение за преработване на отпадъци в Чирпан (връчен на 07.07.2006).

Нихат Кабил, Министър на земеделието и горите:
Писмен отговор на въпрос на н.п. ЯНЕ ГЕОРГИЕВ ЯНЕВ относно случай на невъзстановяване право на собственост върху гора (връчен на 07.07.2006).
Писмен отговор на въпрос на н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно резултатите от преброяването в българското селско стопанство (връчен на 07.07.2006).

Радослав Гайдарски, Министър на здравеопазването:
Писмен отговор на питане на н.п. МАРИЯ ВАСИЛЕВА КАПОН относно забавяне на разрешение на министъра на здравеопазването съгласно Наредба № 24/31.10.2000 г. на Министерството на здравеопазването (връчен на 07.07.2006).
Писмен отговор на въпрос на н.п. ВЛАДИМИР ПЪРВАНОВ КУЗОВ относно възстановяване щетите от наводненията през м. август 2005 г. на МБАЛ "Пловдив", в следствие на което са унищожени рентгеновите апарати (връчен на 07.07.2006).
Писмен отговор на въпрос на н.п. ВАСИЛ ДИМИТРОВ ПАНИЦА относно доставяне на онкодиспансерите на животоспасяващи и животоподдържащи лекарства за 2004 г (връчен на 07.07.2006).

Стефан Данаилов, Министър на културата:
Писмен отговор на въпрос на н.п. ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ ПЕТРОВ относно картината "Луцифер" на немския символист Франц фон Щук, собственост на НГЧИ (връчен на 07.07.2006).
===
Ивайло Калфин, Заместник министър-председател и министър на външните работи:
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. ПАВЕЛ ДИМИТРОВ ШОПОВ относно приватизацията на "Бояна филм" ЕАД.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на питане на н.п. МИРОСЛАВ ДИМИТРОВ МУРДЖОВ и БОРИС ЯНКОВ ЯЧЕВ относно ареста на българския гражданин Йован Стояновски от властите в Р Македония.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. МИТКО ИВАНОВ ДИМИТРОВ относно направените инвестиции в приватизираните през 2005 г. електроразпределителни дружества.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ относно направени инвестиции в приватизираната БТК през 2005 г.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. ЯНЕ ГЕОРГИЕВ ЯНЕВ относно наличие на данни в Министерството на външните работи за официална покана от Силвио Берлускони към Симеон Сакскобургготски във връзка с пътуването му за премиера в "Ла Скала".

Даниел Вълчев, Заместник министър-председател и министър на образованието и науката:
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. ФИЛИП ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно предвиденото в учебната програма за изучаване на Холокоста.

Румен Петков, Министър на вътрешните работи:
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. АНТОНЕЛА АНГЕЛОВА ПОНЕВА относно денонощно дежурство на кола и служители на МВР на адрес ул. "Любен Каравелов" № 20 в София.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. НЕНО НЕНОВ ДИМОВ относно извършване на проверка по сигнал на жители на гр. Ловеч.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. МАРГАРИТА СПАСОВА ПАНЕВА и МАЯ БОЖИДАРОВА МАНОЛОВА относно предприети действия във връзка със сигнал за наличие на организирана престъпност на територията на община Дупница.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно празнуване на рожден ден на полковник Стоицев, директор на РДВР-Пазарджик.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ относно случая на магистрала "Тракия" с проф. Балкански.

Нихат Кабил, Министър на земеделието и горите:
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на питане на н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно обвинения от българския бизнес в некомпетентност на ръководството на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на питане на н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА-БАБУЛКОВА относно допускане на корупционни практики и конфликт на интереси в Министерството на земеделието и горите.
Устен отговор в заседанието на 07.07.2006 на въпрос на н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА-БАБУЛКОВА относно приложение на Закона за рибарството и аквакултурите.

Форма за търсене
Ключова дума