Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
19/02/2010
I. Бойко Борисов, Министър-председател на Република България ще отговори на:

1. Питане от н.п. ЯНЕ ГЕОРГИЕВ ЯНЕВ и ДАРИН ВЕЛИЧКОВ МАТОВ относно обявената от министър-председателя на Република България правителствена политика за решаване на проблема със задълженията на държавата към частни търговски дружества в условията на финансова криза.

2. Питане от н.п. ЯНЕ ГЕОРГИЕВ ЯНЕВ и ТОДОР ДИМИТРОВ ВЕЛИКОВ относно политиката на правителството в областта на националната сигурност на Република България.

II. Цветан Цветанов, Заместник министър-председател и министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АТАНАС ТОДОРОВ МЕРДЖАНОВ относно взетите мерки по преодоляване на наводненията в Ямболска област и необходимостта от компенсации за пострадалите граждани от областта.

III. Свилен Нейков, Министър на физическото възпитание и спорта ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АТАНАС ТОДОРОВ МЕРДЖАНОВ относно закупуване на билети за участие на българските спортисти в Зимната олимпиада във Ванкувър.

IV. Мирослав Найденов, Министър на земеделието и храните ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. РУМЕН ИВАНОВ ТАКОРОВ относно отглеждането на генно модифицирани организми в България.

2. Въпрос от н.п. ПЕНКО АТАНАСОВ АТАНАСОВ относно мисия на Европейската комисия по одитиране на Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/.

3. Въпрос от н.п. ПЕНКО АТАНАСОВ АТАНАСОВ относно освобождаването на началници на Общински служби по земеделие в Бургаска област.

V. Божидар Нанев, Министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Питане от н.п. КАЛИНА ВЕНЕЛИНОВА КРУМОВА относно политиката на Министерството на здравеопазването към болните от диабет.

2. Въпрос от н.п. ПЕНКО АТАНАСОВ АТАНАСОВ относно отражението на здравната реформа в област Бургас.

3. Въпрос от н.п. ЦВЕТА АЛИПИЕВА ГЕОРГИЕВА относно определяне на степен на инвалидност, като изключващ фактор за лечение от множествена склероза.

4. Въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ ИВАНОВ относно състоянието и бъдещото развитие на местността Тузлата, общ. Балчик.

VI. Александър Цветков, Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЛЮБОМИР ТОДОРОВ ИВАНОВ относно срок за довършване на Дунав мост 2.

2. Въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно строителството на Еврокоридор № 8.

На основание чл. 83, ал. 3 и чл. 86, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов - на питане от народните представители Яне Янев и Тодор Великов;
- министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов - на въпрос от народния представител Цветан Костов;
- министърът на правосъдието Маргарита Попова - на въпрос от народните представители Кристияна Петрова и Дарин Матов;
- министърът на регионалното развие и благоустройството Росен Плевнелиев - на въпрос с писмен отговор от народния представител Асен Гагаузов.
На основание чл. 83, ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, поради отсъствие по уважителни причини на народни представители, се отлагат отговорите на:
- въпрос от народния представител Георги Пирински към заместник министър-председателя и министър на финансите Симеон Дянков;
- въпрос от народния представител Драгомир Стойнев към министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Поради ангажимент с международно участие, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
.
.
Симеон Дянков, Заместник министър-председател и министър на финансите:Писмен отговор на въпрос от н.п. ЕМИЛИЯ РАДКОВА МАСЛАРОВА, относно Законопроект за закриване на Социалноинвестиционния фонд (връчен на 19 февруари 2010 г.).Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика:Писмен отговор на въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ, относно категоризиране на труда при пенсиониране на научни работници и помощен персонал от НИХФИ (връчен на 19 февруари 2010 г.).Сергей Игнатов, Министър на образованието, младежта и науката:Писмен отговор на въпрос от н.п. ЕМИЛ ДИМИТРОВ КАРАНИКОЛОВ, относно откриване на филиал на Тракийски университет в гр. Казанлък (връчен на 19 февруари 2010 г.).Божидар Нанев, Министър на здравеопазването:Писмен отговор на въпрос от н.п. АНГЕЛ ПЕТРОВ НАЙДЕНОВ, относно мерки за осигуряване на здравното обслужване на хората от общините Радомир, Брезник и Трън, Пернишка област (връчен на 19 февруари 2010 г.).Нона Караджова, Министър на околната среда и водите:Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИМИРОВ ДИМИТРОВ, относно изпълнение на концесионни ангажименти (връчен на 19 февруари 2010 г.).Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИМИРОВ ДИМИТРОВ, относно изпълнение на концесионни ангажименти (връчен на 19 февруари 2010 г.).Мирослав Найденов, Министър на земеделието и храните:Писмен отговор на въпрос от н.п. РУМЕН ИВАНОВ ТАКОРОВ, относно промяна в предназначението на земеделски земи (връчен на 19 февруари 2010 г.).Александър Цветков, Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията:Писмен отговор на въпрос от н.п. ЙОРДАН ИВАНОВ БАКАЛОВ и ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ, относно списък на лицата, пътували в полет на Авиоотряд 28 (връчен на 19 февруари 2010 г.).Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВАСИЛЕВ МУТАФЧИЕВ, относно дейността на Отряд 28 (връчен на 19 февруари 2010 г.).

===Бойко Борисов, Министър-председател на Република България:Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на питане от н.п. ЯНЕ ГЕОРГИЕВ ЯНЕВ и ДАРИН ВЕЛИЧКОВ МАТОВ, относно обявената от министър-председателя на Република България правителствена политика за решаване на проблема със задълженията на държавата към частни търговски дружества в условията на финансова криза.Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на питане от н.п. ЯНЕ ГЕОРГИЕВ ЯНЕВ и ТОДОР ДИМИТРОВ ВЕЛИКОВ, относно политиката на правителството в областта на националната сигурност на Република България.Цветан Цветанов, Заместник министър-председател и министър на вътрешните работи:Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. АТАНАС ТОДОРОВ МЕРДЖАНОВ, относно взетите мерки по преодоляване на наводненията в Ямболска област и необходимостта от компенсации за пострадалите граждани от областта.Божидар Нанев, Министър на здравеопазването:Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на питане от н.п. КАЛИНА ВЕНЕЛИНОВА КРУМОВА, относно политиката на Министерството на здравеопазването към болните от диабет.Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. ПЕНКО АТАНАСОВ АТАНАСОВ, относно отражението на здравната реформа в област Бургас.Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. ЦВЕТА АЛИПИЕВА ГЕОРГИЕВА, относно определяне на степен на инвалидност, като изключващ фактор за лечение от множествена склероза.Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ ИВАНОВ, относно състоянието и бъдещото развитие на местността Тузлата, общ. Балчик.Мирослав Найденов, Министър на земеделието и храните:Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. РУМЕН ИВАНОВ ТАКОРОВ, относно отглеждането на генно модифицирани организми в България.Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. ПЕНКО АТАНАСОВ АТАНАСОВ, относно мисия на Европейската комисия по одитиране на Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/.Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. ПЕНКО АТАНАСОВ АТАНАСОВ, относно освобождаването на началници на Общински служби по земеделие в Бургаска област.Александър Цветков, Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията:Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. ЛЮБОМИР ТОДОРОВ ИВАНОВ, относно срок за довършване на Дунав мост 2.Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ, относно строителството на Еврокоридор № 8.Свилен Нейков, Министър на физическото възпитание и спорта:Устен отговор в заседанието на 19 февруари 2010 г. на въпрос от н.п. АТАНАС ТОДОРОВ МЕРДЖАНОВ, относно закупуване на билети за участие на българските спортисти в Зимната олимпиада във Ванкувър.
Форма за търсене
Ключова дума