Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
25/09/2015
Парламентарен контрол - 11.00 часа

I. Тодор Танев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МАРИАНА РАДЕВА БОЯДЖИЕВА, СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ и КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА относно проблемите във Фонд "Научни изследвания".

II. Божидар Лукарски, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СВЕТОСЛАВ ДИМИТРОВ БЕЛЕМЕЗОВ относно двустранни външно-икономически отношения с Гърция.

2. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТОЯНОВ ДЪБОВ и МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно предприети действия от Министерството на икономиката за възстановяване на работата на "ВМЗ" АД гр. Сопот, след възникнали инциденти.

3. Питане от н.п. СВЕТОСЛАВ ДИМИТРОВ БЕЛЕМЕЗОВ относно стратегия за нормализиране цените на горивата и тяхното отражение върху българската икономика.

III. Вежди Рашидов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно възможността за промени в нормативната уредба, уреждаща въпросите с културно-историческото ни наследство.

IV. Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно очакваните резултати от привличането на компания за международни разследвания за банка КТБ.

2. Въпрос от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ и ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ относно напредък по оспорване на извършените прихващания с активи на КТБ, увреждащи интересите на вложителите и кредиторите.

3. Въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ и МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно детайлна справка за броя и капацитета на данъчните складове за горива 2014 - 2015 г.

V. Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН СЛАВОВ ИВАНОВ относно предприемането на неотложни действия за възстановяване движението по пътя Сливен-Ичера.

2. Въпрос от н.п. АТАНАС СЛАВЧЕВ СТОЯНОВ относно изграждане на ЛОТ 3 на АМ "Струма".

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно необходимостта от незабавен и неотложен ремонт на участък от път "III - 5031 - Гълъбово - Опан - Стара Загора", в регулация на гр. Гълъбово.

4. Въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ и ВИЛИ МЛАДЕНОВ ЛИЛКОВ относно допълнителни проверки за незаконни регистрации на постоянен или настоящ адрес, извършени във връзка с предстоящите местни избори.

VI. Петър Москов, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ относно публично обрязване на български деца в Омуртаг от турски лекари.

2. Въпрос от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ и ЕМИЛ ДИМИТРОВ РАЙНОВ относно мерките на Министерството на здравеопазването в Република България за обезпечаване имунизационния статус на българските деца.

На основание чл. 92, ал. 3 и чл. 95, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Методи Андреев, и Атанас Стоянов;
- министърът на образованието и науката Тодор Танев – на въпрос с писмен отговор от народните представители Мариана Бояджиева и Стоян Мирчев;
- министърът на културата Вежди Рашидов – на въпрос с писмен отговор от народния представител Петър Славов;
- министърът на здравеопазването Петър Москов - на въпрос от народния представител Атанас Стоянов;
- министърът на външните работи Даниел Митов – на питане с писмен отговор от народния представител Султанка Петрова;
- министърът на земеделието и храните Десислава Танева - на 2 въпроса от народния представител Велизар Енчев, и на 3 въпроса с писмен отговор от народните представители Светла Бъчварова (2 въпроса), и Иван Станков.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 5 въпроса от народния представител Мая Манолова – към министър-председателя на Република България Бойко Борисов, към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, към министъра на земеделието и храните Десислава Танева, и към министъра на здравеопазването Петър Москов;
- 2 въпроса и 3 питания от народния представител Слави Бинев – към министъра на икономиката Божидар Лукарски, към министъра на правосъдието Христо Иванов, и към министъра на енергетиката Теменужка Петкова;
- 3 въпроса от народния представител Михо Михов – към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, към министъра на правосъдието Христо Иванов, и към министъра на отбраната Николай Ненчев.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на външните работи Даниел Митов, и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Отдел „Парламентарен контрол”Връчени писмени отговори в пленарна зала:

Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика:

Писмен отговор на въпрос от н.п. МЕТОДИ БОРИСОВ АНДРЕЕВ, относно разрешаване на сериозен проблем, касаещ Сдружение "Българска асоциация на сомелиерите" /БАС/ (връчен на 25 септември 2015 г.).

Ивайло Калфин, заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика:

Писмен отговор на питане от н.п. СУЛТАНКА ДИМИТРОВА ПЕТРОВА, относно съответствието на професионалните и образователно-квалификационни изисквания за заемане на длъжности в областта на социалната сфера, заложени в Класификатора на длъжностите в администрацията, със спецификата на възложената дейност (връчен на 25 септември 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ, относно Дом за стари хора "Долче вита", град Българово, работещ със заличена регистрация на доставчика на услугата (връчен на 25 септември 2015 г.).

Владислав Горанов, министър на финансите:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЧЕНКОВ ТЪРНОВАЛИЙСКИ, относно многофункционална спортна зала "Спортен комплекс - покрит колодрум "Цар Симеон" - Пловдив (връчен на 25 септември 2015 г.).

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ, относно поставяне на указателни табели на входните пътни артерии на страната след ГКПП, информиращи за задължението за използване на включени къси или дневни светлини през цялото денонощие при движение на МПС (връчен на 25 септември 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. СВЕТОСЛАВ ДИМИТРОВ БЕЛЕМЕЗОВ, относно необходимост от полагане на пътна настилка след приключване на ремонтни дейности от изграждането на канализация във вилната зона на гр. Шумен (връчен на 25 септември 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ, относно напредък и пускане в експлоатация на участъка Дупница - Благоевград от автомагистрала "Струма" (връчен на 25 септември 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. ВЯРА МИХАЙЛОВА ЦЕРОВСКА, относно състоянието на пътя София-Перник през Владая (връчен на 25 септември 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. ЧАВДАР ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ, относно проектиране и последващо спешно изграждане на водоснабдително съоръжение в села Брягово, Поляново, Константиново, Александрово и Нова Надежда, област Хасково (връчен на 25 септември 2015 г.).

Христо Иванов, министър на правосъдието:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ, относно проблеми с нормативния достъп до някои сгради на съдебната власт за лица в служебно качество - вещи лица, адвокати, съдебни заседатели (връчен на 25 септември 2015 г.).

Тодор Танев, министър на образованието и науката:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН ЛЮБЕНОВ ПАВЛОВ, относно броя на записаните за обучение в Европейския политехнически университет - Перник, както и броя на успешно дипломиралите се студенти за периода 2010-2015 г (връчен на 25 септември 2015 г.).

Вежди Рашидов, министър на културата:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН ЛЮБЕНОВ ПАВЛОВ, относно предложение от г-н К. Х. за извършване на археологическо проучване на крепостта в планината Колош, близо до с. Кленовик, общ. Радомир, обл. Перник (връчен на 25 септември 2015 г.).

Ивелина Василева, министър на околната среда и водите:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ЛЮБОМИР ВЛАДИМИРОВ ВЛАДИМИРОВ, относно замърсяване на въздуха на град Русе и обгазяване на десетки хиляди граждани на първия учебен ден - 15.09.2015 г (връчен на 25 септември 2015 г.).

Десислава Танева, министър на земеделието и храните:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ФИЛИП СТЕФАНОВ ПОПОВ, относно подпомагане на земеделските стопани в с. Садина, общ. Попово (връчен на 25 септември 2015 г.).

Теменужка Петкова, министър на енергетиката:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ, относно продължаващи дейности по изпълнение на спрения проект "Южен поток" от Република България и липса на реципрочни действия от руска страна (връчен на 25 септември 2015 г.).===

Отговорено в заседанието:

Владислав Горанов, министър на финансите:

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ и ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ, относно напредък по оспорване на извършените прихващания с активи на КТБ, увреждащи интересите на вложителите и кредиторите.

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ, относно очакваните резултати от привличането на компания за международни разследвания за банка КТБ.

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ и МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ, относно детайлна справка за броя и капацитета на данъчните складове за горива 2014 - 2015 г.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството:

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. ИВАН СЛАВОВ ИВАНОВ, относно предприемането на неотложни действия за възстановяване движението по пътя Сливен-Ичера.

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. АТАНАС СЛАВЧЕВ СТОЯНОВ, относно изграждане на ЛОТ 3 на АМ "Струма".

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ, относно необходимостта от незабавен и неотложен ремонт на участък от път "III - 5031 - Гълъбово - Опан - Стара Загора", в регулация на гр. Гълъбово.

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ и ВИЛИ МЛАДЕНОВ ЛИЛКОВ, относно допълнителни проверки за незаконни регистрации на постоянен или настоящ адрес, извършени във връзка с предстоящите местни избори.

Тодор Танев, министър на образованието и науката:

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. МАРИАНА РАДЕВА БОЯДЖИЕВА, СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ и КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА, относно проблемите във Фонд "Научни изследвания".

Петър Москов, министър на здравеопазването:

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ, относно публично обрязване на български деца в Омуртаг от турски лекари.

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ и ЕМИЛ ДИМИТРОВ РАЙНОВ, относно мерките на Министерството на здравеопазването в Република България за обезпечаване имунизационния статус на българските деца.

Вежди Рашидов, министър на културата:

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ, относно възможността за промени в нормативната уредба, уреждаща въпросите с културно-историческото ни наследство.

Божидар Лукарски, министър на икономиката:

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. СВЕТОСЛАВ ДИМИТРОВ БЕЛЕМЕЗОВ, относно двустранни външно-икономически отношения с Гърция.

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТОЯНОВ ДЪБОВ и МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ, относно предприети действия от Министерството на икономиката за възстановяване на работата на "ВМЗ" АД гр. Сопот, след възникнали инциденти.

Устен отговор в заседанието на 25 септември 2015 г. на питане от н.п. СВЕТОСЛАВ ДИМИТРОВ БЕЛЕМЕЗОВ, относно стратегия за нормализиране цените на горивата и тяхното отражение върху българската икономика.
Форма за търсене
Ключова дума