Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
09/12/2016
Парламентарен контрол - петък, 11 часа

I. Николай Ненчев, министър на отбраната в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН СТЕФАНОВ ВЪЛКОВ и ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ относно имоти със статут на частна публична държавна собственост, находящи се в Бургаска област, с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната предвидени за осъществяване на разпоредителни действия и продажби през 2016 г.

II. Теменужка Петкова, министър на енергетиката в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДАНИЕЛА ЙОРДАНОВА ПАНАЙОТОВА и ГЕОРГ ДАНИЕЛОВ ГЕОРГИЕВ относно изграждане на първи етап от Национално хранилище за ниско и средноактивни радиоактивни отпадъци.

2. Въпрос от н.п. МИТХАТ САБРИ МЕТИН относно перспективите пред проекта АЕЦ "Белене".

3. Въпрос от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно лансираните от представители на правителството предложения за реализация на АЕЦ "Белене" като частен проект.

4. Въпрос от н.п. ДУРХАН МЕХМЕД МУСТАФА относно издадено разрешение № 455/14.07.2016 г. от министъра на енергетиката за проучване на строителни материали - подземни богатства в местността "Мерата", в непосредствена близост до селата Габерово и Дъбник, общ. Поморие, обл. Бургас.

5. Въпрос от н.п. ХЮСЕИН ХАСАН ХАФЪЗОВ относно процедура по предоставяне на разрешение за проучване на строителни материали в площ "Мерата", разположена на територията на село Дъбник и села Габерово,община Поморие, област Бургас.

6. Въпрос от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно осъществяване на контрол и налагане на санкции за незаконен добив на инертни материали в местностите "Ормана" и "Коила" - землището на с. Ново село, общ. Стамболийски, Пловдивска област.

7. Въпрос от н.п. МАГДАЛЕНА ЛАМБОВА ТАШЕВА относно резултатите от сондажа, извършен от консорциума Тотал - ОМВ - Репсол на територията на блок "Хан Аспарух" в Черно море.

8. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ СТОЯНОВ КАДИЕВ относно доставка на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй".

9. Въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ и МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно откриване на газопреносната връзка (интерконектор) с Румъния и нормалното и функциониране.

III. Даниел Митов, министър на външните работи в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АТАНАС ЗАФИРОВ ЗАФИРОВ относно наложени от Република Турция ограничения пред участието на български общини, в изпълнението на проекти по Програма Интеррег за трансгранично сътрудничество България - Турция 2014 - 2020 г.

2. Питане от н.п. ГЕОРГИ НЕДКОВ КЮЧУКОВ относно предложения за нови назначения на посланици.

3. Въпрос от н.п. ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ относно необходимост от отзоваване на българския посланик в Скопие, прекратяване на преговорите за Договора за добросъседство и налагане на вето на членството на Република Македония в Европейския съюз.

4. Въпрос от н.п. АТАНАС ЗАФИРОВ ЗАФИРОВ относно демонстративно поругаване на символи и паметници, свързани с българската история и националното ни достойнство.

5. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно преминаването на автобуси през ГКПП "Маказа".

На основание чл. 92, ал. 3 и чл. 95, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Методи Андреев и Никола Хаджийски; и Васил Антонов;
- заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика в оставка Томислав Дончев – на въпрос от народния представител Васил Антонов;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова – на 6 въпроса с писмен отговор от народните представители Ахмед Ахмедов; и Филип Попов;
- министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов – на 4 въпроса с писмен отговор от народния представител Валентин Павлов;
- министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева – на въпрос с писмен отговор от народния представител Иван Валентинов Иванов;
- министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова – на 1 въпрос от народния представител Дора Янкова и на 5 въпроса с писмен отговор от народните представители Мартин Димитров и Петър Славов; Таско Ерменков (2 въпроса); Жельо Бойчев; и Таско Ерменков и Жельо Бойчев ;
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 2 въпроса от народния представител Слави Бинев – към министъра на външните работи в оставка Даниел Митов.
Поради предварително поети ангажименти от международен характер, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват – министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева; и министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.
Поради предварително поети ангажименти, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват – министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева; министърът на правосъдието в оставка Екатерина Захариева; и министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват – заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова; и министърът на културата в оставка Вежди Рашидов.
Поради медицински причини, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват – заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева; и министърът на икономиката в оставка Божидар Лукарски.
Поради служебна командировка, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва – народния представител Васил Антонов.

Форма за търсене
Ключова дума