Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
13/01/2017
I. Николай Ненчев, министър на отбраната в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ и АТАНАС ЗАФИРОВ ЗАФИРОВ относно участие на въоръжените сили на Република България в преодоляването на кризата в с. Хитрино.

II. Ивелина Василева, министър на околната среда и водите в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КАТЯ НИКОЛАЕВА ПОПОВА относно проекти, финансирани чрез Министерството на околната среда и водите в област Пловдив.

III. Десислава Танева, министър на земеделието и храните в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. БОЙКА ГРОЗЕВА МАРИНСКА относно неизпълнение на влязло в сила съдебно решение.

2. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР АНДРЕЕВ ДЕЛЧЕВ относно гола сеч в горските територии в община Минерални бани.

На основание чл. 92, ал. 3 и чл. 95, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова – на 2 въпроса от народните представители Явор Хайтов; и Магдалена Ташева; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров;
- заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика в оставка Томислав Дончев – на 2 въпроса от народните представители Явор Хайтов; и Вили Лилков; и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Иван Станков;
- министърът на финансите в оставка Владислав Горанов – на 2 въпроса от народния представител Явор Хайтов;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова – на 2 въпроса от народните представители Явор Хайтов; и Манол Генов; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Петър Славов и Мартин Димитров;
- министърът на културата в оставка Вежди Рашидов – на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев;
- министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева – на 2 въпроса от народните представители Светла Бъчварова и Добри Данев; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Джевдет Чакъров, Йордан Цонев и Станислав Анастасов;
- министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова – на 2 въпроса от народните представители Атанас Зафиров; и Васил Антонов;
- министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров; и Валентин Павлов.
Поради отсъствие по уважителни причини, се отлага отговорът на въпрос от народния представител Джевдет Чакъров - към министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.
Поради служебни ангажименти, свързани с дейността на Кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии, във връзка с усложнената обстановка в страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.
Поради предварително поети ангажименти от международен характер, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.
Поради здравословни причини, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на икономиката в оставка Божидар Лукарски.
Във връзка с ръководството на Кризисния щаб, сформиран с цел овладяване на усложнената зимна обстановка; и приетия от Министерски съвет План за противодействие на битовата престъпност и координиране на организацията на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, която започва да се изпълнява на местно ниво, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.
Форма за търсене
Ключова дума