Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
09/02/2018
ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ 11 часа

I. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ и ДРАГОМИР ВЕЛКОВ СТОЙНЕВ относно администриране на Национален иновационен фонд (НИФ).

II. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИСКРЕН ВАСИЛЕВ ВЕСЕЛИНОВ относно необосновано повишаване на цената на електрическата енергия на свободния пазар.

III. Боил Банов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВО АНГЕЛОВ ХРИСТОВ относно ремонт на Концертна зала - гр.Пловдив.

IV. Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно ремонт на републикански път ІІІ-7003.

2. Въпрос от н.п. КОЛЬО ЙОРДАНОВ МИЛЕВ и ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ относно състоянието на републикански път ІІ-53, участък с. Бяла - гр. Сливен.

3. Въпрос от н.п. ЛЮБОМИР БОЙКОВ БОНЕВ относно съоръжение (мост), намиращо се на 83+200 км, част от републикански път I-6, преминаващ през територията на област Перник.

4. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ИВАНОВ ВЛАДИМИРОВ относно ремонт на път І-1 от кв. Княжево до Пътен възел "Даскалово" 276+162 до км 286+847, с обща дължина 10,685 км.

5. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ АСЕНОВ ТИШЕВ относно незаконно строителство в с. Ново Паничарено, община Приморско и бездействието на общинската администрация и Ваш отговор на въпрос № 754-06-598/29.09.2017 г., по време на парламентарния контрол на 03.11.2017 г.

V. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА и ТЕОДОРА АТАНАСОВА ХАЛАЧЕВА относно нередности в Дом за настаняване от семеен тип за деца с увреждания "Хризантема", гр. Габрово.

2. Въпрос от н.п. СЕВИМ ИСМАИЛ АЛИ относно мерки за подобряване на условията на работа и заплащане на социалните работници и служители на Дирекции "Социално подпомагане".

VI. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно отговорност за изплатени обезщетения за незаконни уволнения в учебни заведения на територията на РУО - Шумен.

2. Въпрос от н.п. СЛАВИ ДИЧЕВ НЕЦОВ относно предстоящи реформи с СОУ "Христо Ботев", в гр. Враца.

3. Въпрос от н.п. ПЕТЪР ХРИСТОВ ПЕТРОВ относно проблеми със сливане на учебни заведения, в гр. Сливен.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят Томислав Дончев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков;
- заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – на 1 въпрос от народния представител Емил Христов;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 1 въпрос от народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Галя Василева, Ася Пеева и Иван Вълков; и на 3 въпроса с писмен отговор от народните представители Лало Кирилов; Пенчо Милков; и Георги Стоилов, Пенчо Милков и Иван Димов Иванов;
- заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министърът на външните работи Екатерина Захариева - на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Полина Христова;
- министърът на правосъдието Цецка Цачева – на 1 питане от народния представител Иван Валентинов Иванов;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев - на 3 въпроса от народните представители Петър Христов Петров; Антон Кутев; и Станислав Владимиров;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Димитър Данчев; и Георги Стоилов и Иван Димов Иванов;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 питане от народните представители Таско Ерменков, Иван Генов и Васил Антонов;
- министърът на вътрешните работи Валентин Радев - на 2 въпроса от народните представители Симеон Симеонов; и Дора Янкова;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Нигяр Джафер.

Поради отсъствие по уважителни причини на народния представител Христо Проданов, се отлага отговор на негов въпрос към министъра на икономиката Емил Караниколов.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министърът на външните работи Екатерина Захариева; и министърът на финансите Владислав Горанов.
Форма за търсене
Ключова дума