Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
16/03/2018
Парламентарен контрол 11.00 часа

I. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно заявени инвестиционни намерения за изграждане на АЕЦ "Белене".

II. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРЪСТИНА НИКОЛОВА ТАСКОВА относно плановете на Министерството на икономиката за развитие на логистичен хъб или индустриален парк на терените на някогашното летище Стара Загора.

III. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА относно политиката на Министерството на образованието и науката в рамките на председателството на България на Съвета на ЕС за създаването на механизъм за обмен на информация за проследяване обучението на децата, които мигрират с родителите си в други европейски страни, и за улесняване на включването на завърналите се от чужбина ученици в образователната система.

2. Въпрос от н.п. ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА относно изплащане и отчитане на транспортните разходи на педагогическия персонал.

IV. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно инцидента с Асен Маринов от Центъра за настаняване на деца с увреждания в гр. Роман, довел до смъртта му, след отказ на три болници да го приемат.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ и КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно осигуреността с болнични легла в област Ямбол.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ относно определянето на национални консултанти в системата на здравеопазването.

4. Въпрос от н.п. ПЕТЯ ЦВЕТАНОВА АВРАМОВА и КРАСЕН ГЕОРГИЕВ КРЪСТЕВ относно осигуряване нормален работен процес в отделенията на Многопрофилна болница за активно лечение "Христо Ботев" АД, гр. Враца.

5. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно периодична липса на животоподдържащи лекарства.

6. Въпрос от н.п. АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ и ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ относно пребазиране на Министерството на здравеопазването и на НЗОК.

7. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно проект на Методика за субсидиране на лечебните заведения през 2018 г.

V. Николина Ангелкова, министър на туризма ще отговори на:

1. Питане от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно бизнес средата в сектор "Туризъм".

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
-заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – на 1 въпрос от народния представител Васил Антонов;
- заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов – на 1 въпрос от народните представители Теодора Халачева и Георги Гьоков;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски – на 1 въпрос от народните представители Георги Свиленски и Димитър Данчев;
- министърът на вътрешните работи Валентин Радев - на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Славчо Велков;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 6 въпроса с писмен отговор от народните представители Георги Свиленски и Димитър Данчев; Светла Бъчварова; Светла Бъчварова, Георги Търновалийски и Стефан Бурджев; Борис Вангелов; Светла Бъчварова, Драгомир Стойнев, Донка Симеонова, Георги Гьоков и Спас Панчев (2 въпроса);
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 питане от народните представители Таско Ерменков, Кристина Сидорова, Любомир Бонев и Станислав Владимиров;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев - на 1 въпрос от народния представител Станислав Владимиров.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 2 въпроса от народните представители Пенчо Милков; и Румен Гечев към министъра на икономиката Емил Караниколов;
- 1 въпрос от народния представител Христо Грудев към министъра на околната среда и водите Нено Димов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министърът на външните работи Екатерина Захариева; министърът на финансите Владислав Горанов; и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов; и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
В заседанието за парламентарен контрол няма възможност да участва министърът на вътрешните работи Валентин Радев поради ангажираност в предвидена среща (заседание), включена в Календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., одобрен с решение на Министерския съвет № 817 от 29.12.2017 г.


Форма за търсене
Ключова дума