Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
18/05/2018
Парламентарен контрол

I. Николина Ангелкова, министър на туризма ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ, ИВЕЛИНА ВЕСЕЛИНОВА ВАСИЛЕВА, ИВАН СТЕФАНОВ ВЪЛКОВ, ДИАНА ДИМОВА САВАТЕВА, ГАЛЯ СТОЯНОВА ВАСИЛЕВА и АСЯ АТАНАСОВА ПЕЕВА относно действия за осигуряване на достъп на хора в инвалидни колички до морския бряг и води.

II. Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно средства за ефективни дезинсекционни и дезакаризационни мероприятия в общините по поречието на река Дунав.

III. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Питане от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ, МИХАИЛ ИВАЙЛОВ ХРИСТОВ относно политиката за интеграция на хората с увреждания.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят Томислав Дончев – на 1 въпрос от народния представител – Анелия Клисарова;
- заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов – на 1 въпрос от народния представител Таско Ерменков;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса от народните представители Анелия Клисарова; и Николай Цонков и Славчо Велков;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 1 въпрос от народния представител Георги Гьоков; на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Георги Йорданов, Валентина Найденова и Илиян Тимчев; и на 1 питане от народните представители Георги Михайлов, Георги Йорданов, Георги Гьоков и Илиян Тимчев;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 1 въпрос от народните представители Виолета Желева и Никола Динков.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 2 въпроса от народните представители Виолета Желева; и Георги Йорданов, Анелия Клисарова и Илиян Тимчев към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев;
- 1 въпрос от народния представител Пенчо Милков към министъра на вътрешните работи Валентин Радев.
В заседанието за парламентарен контрол нямат възможност да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на енергетиката Теменужка Петкова; и министърът на икономиката Емил Караниколов поради ангажираност в предвидена срещи (заседания), включени в Календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., одобрен с решение на Министерския съвет № 817 от 29.12.2017 г.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Поради предварително планиран служебен ангажимент от международен характер – съвместна подготовка на 68 Бригада Специални сили със силите за Специални операции на Република Македония, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Форма за търсене
Ключова дума