Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
23/05/2018
Парламентарен контрол 11 часа

I. Разисквания по питане

Разисквания по питането от народните представители Антон Кутев и Михаил Христов към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков относно политиката за интеграция на хората с увреждания.

II. Отговори на въпроси и питания


I. Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. БОГДАН ЕМИЛОВ БОЦЕВ относно подобряване на контрола по изкупуване от пунктовете за вторични суровини на неправомерно отстранени елементи на пътна и ВиК инфракструктура.

II. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА и НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ относно приоритети по Програмата за развитие на селските райони за територии с природни ограничения и за граничните райони.

III. Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДРАГОМИР ВЕЛКОВ СТОЙНЕВ относно необходимостта от основен ремонт на републикански път III- 5504, с. Мъдрец - гр. Гълъбово, общ. Гълъбово.

2. Въпрос от н.п. СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ относно строителството на Дунав мост 3, Силистра - Кълъраш.

3. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВА ВЪЛЧЕВА АТАНАСОВА относно път II-49 (Търговище - Тутракан).

4. Питане от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ и ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно политика на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за прилагане на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион.

5. Въпрос от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно необходимост от изграждане на ново пътно съоръжение - мост над р. Марица, по републикански път III-667, Плодовитово - Първомай - Асеновград, поради лошото конструктивно състояние на съществуващия мост и силно ограничената му товароносимост.

6. Въпрос от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно тежкото състояние на пътната инфраструктура от републиканската пътна мрежа, обслужваща общ. Гулянци, обл. Плевен.

7. Въпрос от н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно състояние на републикански път ІІІ-8081 от гр. Маджарово - с. Бориславци - с. Малки Воден до разклона за гр. Любимец.

8. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА относно проектиране и строителство на язовир "Нейковци", община Трявна.

9. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ, СЛАВЧО ГЕОРГИЕВ ВЕЛКОВ и МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно оценка и провеждане на транспортната инфраструктура в страната спрямо плановете за създаване на военна Шенгенска зона.

10. Въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛОВ МИХОВСКИ относно изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многопрофилни жилищни сгради в обл. Ловеч.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Любомир Бонев; и Явор Божанков;
- министърът на правосъдието Цецка Цачева – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Миглена Александрова; и Надя Клисурска-Жекова.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева; заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов; заместник министър-председателят Томислав Дончев; заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов; министърът на здравеопазването Кирил Ананиев; министърът на образованието и науката Красимир Вълчев; и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В заседанието за парламентарен контрол нямат възможност да участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова; и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, поради ангажираност в предвидени срещи (заседания), включени в Календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., одобрен с решение на Министерския съвет № 817 от 29.12.2017 г.

Форма за търсене
Ключова дума