Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
22/06/2018

Парламентарен контрол

I. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ относно Постановление № 263/24.11.2017 г. за изменение и допълнение на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа.

II. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ относно политика на Министерството на отбраната за развитие на "ТЕРЕМ" ЕАД.

2. Въпрос от н.п. РАДОСТИН РАДОСЛАВОВ ТАНЕВ относно извършвани тестови стрелби на военен полигон "Змейово".

3. Въпрос от н.п. ДЖЕЙХАН ХАСАНОВ ИБРЯМОВ относно Инвестиционен проект "Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС".

III. Валентин Радев, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Питане от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно политиката на Министерството на вътрешните работи за борба с незаконната търговия с оръжие.

2. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно заповед за забрана за фотографиране в обособена стратегическа зона за сигурност към временно възпрепятстващо съоръжение по българо-турска граница.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно достъп на хората със слухови и/или говорни увреждания до Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.

IV. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА относно политиката на Министерството на образованието и науката за взаимодействие с родителите за приобщаване на децата в образователната система.

V. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ относно мерки за подкрепа на младите фермери чрез програми на национално ниво и чрез Общата селскостопанска политика.

2. Въпрос от н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ, ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно изграждането на площадки за противоградна защита в област Хасково.

3. Въпрос от н.п. РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ относно подпомагане и компенсация на земеделските производители при природни бедствия.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Елена Аксиева; и Милен Михов.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народните представители Николай Иванов и Илиян Тимчев към заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов;
- 1 въпрос от народните представители Анелия Клисарова и Йордан Младенов към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев;
- 1 въпрос от народния представител Тодор Байчев към министъра на туризма Николина Ангелкова.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на финансите Владислав Горанов; министърът на труда и социалната политика Бисер Петков; министърът на околната среда и водите Нено Димов; и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
Поради ползване на отпуск по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на икономиката Емил Караниколов.


Форма за търсене
Ключова дума