Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
06/07/2018
Парламентарен контрол

I. Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ относно Решение на Европейската комисия, касаещо големите горивни инсталации.

2. Въпрос от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, приета с ПМС № 11/2013 г.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно дейността (работата) на мобилна инсталация за изгаряне, която се ползва за обезвреждане на странични животински продукти и на продукти, получени от тях, установена на територията на с. Калояновец, общ. Стара Загора.

II. Боил Банов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА и СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ относно приемане на национална стратегия за култура.

III. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НАДЯ СПАСОВА КЛИСУРСКА-ЖЕКОВА относно по-високо заплащане и по-добри условия за полагане на нощния труд.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 2 въпроса от народните представители Георги Стоилов и Георги Йорданов; и Георги Михайлов, Анелия Клисарова, Георги Йорданов, Валентина Найденова и Илиян Тимчев;
- министърът на вътрешните работи Валентин Радев – на 1 въпрос от народния представител Валентин Ламбев;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 1 въпрос от народния представител Георги Гьоков.
- министърът на правосъдието Цецка Цачева – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Тодор Байчев;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 4 въпроса с писмен отговор от народния представител Тодор Байчев;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков - на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Николай Тишев; и Димитър Данчев.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
Поради ангажимент от международен характер – Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай, както и двустранно посещение на министър-председателя на Китайската народна република в България, което ще се проведе в периода 05.07.2018 г. – 08.07.2018 г., в настоящото заседание за парламентарен контрол няма да участват - министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Форма за търсене
Ключова дума