Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
13/07/2018
Парламентарен контрол

I. Бойко Борисов, министър-председател на Република България ще отговори на:

1. Питане от н.п. КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА относно политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа.

II. Валентин Радев, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ ЛАМБЕВ относно нивата на битова престъпност в с. Камен, общ. Стражица, обл. Велико Търново.

2. Въпрос от н.п. ФИЛИП СТЕФАНОВ ПОПОВ и ЦВЕТАН БОРИСОВ ТОПЧИЕВ относно предприети действия за недопускане на пътнотранспортни произшествия по път Е-79, в участъка Видин - Монтана.

III. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЙОРДАН СТОЯНОВ МЛАДЕНОВ относно подпомагане на розопроизводстводителите.

2. Въпрос от н.п. РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ относно стратегическата визия на Министерството на земеделието, храните и горите, с оглед преустановяване на обезлюдяването на селските райони, чрез прилагане на глобална стратегия за обновяване на поколенията.

3. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно отмяната на чл. 23 от Наредба № 3/2015 г. на Министерството, на земеделието, храните и горите за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.

4. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТОЯНОВ СТОЯНОВ и ТОДОР БАЙЧЕВ БАЙЧЕВ относно констатациите на Министерството на земеделието, храните и горите, довели до масово избиване от Българската агенция по безопасност на храните на домашни животни в Странджа планина, поради случаи на чума и предприетите мерки за недопускане на други подобни случаи.

5. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ АСЕНОВ ТИШЕВ относно умъртвяването на стотици животни в с. Кости, общ. Царево от Българската агенция по безопасност на храните - Бургас.

6. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ относно компенсиране на загубите на фермерите, в резултат от констатирани огнища на чума по дребните преживни животни.

7. Въпрос от н.п. ИВЕЛИНА ВЕСЕЛИНОВА ВАСИЛЕВА, ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ, ИВАН СТЕФАНОВ ВЪЛКОВ, АСЯ АТАНАСОВА ПЕЕВА, ГАЛЯ СТОЯНОВА ВАСИЛЕВА и ДИАНА ДИМОВА САВАТЕВА относно възникване на огнище на чума по дребните преживни животни в с. Кости, общ. Царево и последващи мерки.

IV. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Питане от н.п. ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ относно политиката на Министерството на енергетиката по отношение на гарантиране на сигурността на доставките на природен газ.

V. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ относно "Държавна лаборатория Българска роза" ЕООД.

2. Въпрос от н.п. ИВАН ИВАЙЛОВ ЧЕНЧЕВ и ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ относно липсата на адекватна пътна инфраструктура за обслужване на Икономическа зона София - Божурище.

VI. Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно състояние на републикански път ІІІ-8081, от гр. Маджарово - с. Бориславци - с. Малки Воден до разклона за гр. Любимец.

2. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ, СЛАВЧО ГЕОРГИЕВ ВЕЛКОВ и МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно оценка и провеждане на транспортната инфраструктура в страната спрямо плановете за създаване на военна Шенгенска зона.

3. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА относно проектиране и строителство на язовир "Нейковци", общ. Трявна.

4. Въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛОВ МИХОВСКИ относно изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многопрофилни жилищни сгради в обл. Ловеч.

5. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно опасност от пътнотранспортни произшествия в участък от път ІІІ-7003.

6. Въпрос от н.п. ХАЙРИ РЕДЖЕБОВ САДЪКОВ относно ремонт и рехабилитация на пътни отсечки на територията на общ. Рудозем с влошено качество на настилките, в следствие на строителство на язовир "Пловдивци".

7. Въпрос от н.п. СЕВИМ ИСМАИЛ АЛИ относно републикански път III-208 "Провадия-Дъскотна-Айтос", от км 51+130 до км 82+650, в териториален обхват - граници на общ. Руен, обл. Бургас и скален тунел, намиращ се на 56-ти километър от този участък.

8. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно отчет на Одитния комитет за 2017 г. за "ВиК-Шумен" АД.

9. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно отменена заповед за санитарно-охранителна зона на язовир "Тича".

10. Въпрос от н.п. ФИЛИП СТЕФАНОВ ПОПОВ и ЦВЕТАН БОРИСОВ ТОПЧИЕВ относно извършването на неотложен ремонт на международен път II - 14 Видин - Кула - Връшка чука, в участъка Бяла Рада - Войница.

11. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ ИВАНОВ относно ремонтни дейности на път 3-308 Ябланица - Златна Панега и път 3-1031 Роман - Червен бряг, общ. Роман, обл. Враца.

12. Питане от н.п. ЛЮБОМИР БОЙКОВ БОНЕВ и НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ БОШКИЛОВ относно политиката за осигуряване и поддържане на доброто експлоатационно състояние на пътищата от държавната пътна мрежа.

13. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно необходимост от основен ремонт на преминаващ изцяло по територията на Старозагорска област, третокласен път ІІІ-5701, част от Републиканската пътна мрежа на България.

14. Въпрос от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно тежкото състояние на пътното платно, след рехабилитацията на 20 км, отсечка от път III-804 Поповица - Асеновград и мостово съоръжение, при км 0+189.

15. Въпрос от н.п. ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА и КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА относно изграждането на тунела под връх Шипка.

16. Въпрос от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно прекратено финансиране за рехабилитация на републикански път PVN II-11, в участъка от с. Милковица, през с. Долни Вит и с. Сомовит, до разклона за гр. Никопол, при с. Черковица, общ. Гулянци, обл. Плевен.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов – на 1 въпрос от народния представител Волен Сидеров;
- заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – на 1 въпрос от народния представител Петър Витанов;
- заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева – на 1 въпрос от народния представител Волен Сидеров; и на 2 въпроса с писмен отговор от народния представител Атанас Стоянов; и Стоян Мирчев;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – на 2 въпроса от народните представители Иван Валентинов Иванов; и Хайри Садъков;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса от народните представители Веска Ненчева, Донка Симеонова, Ирена Анастасова и Стоян Мирчев; и Донка Симеонова;
- министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Атанас Стоянов;
- министърът на културата Боил Банов – на 1 въпрос от народния представител Стоян Мирчев;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 2 въпроса от народните представители Елена Аксиева; и Иван Валентинов Иванов;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 въпрос от народния представител Елена Аксиева
- министърът на туризма Николина Ангелкова - на 1 въпрос с писмен отговор на народния представител Атанас Стоянов.
Поради отсъствие на народния представител по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 3 въпроса от народните представители Дора Янкова; Анелия Клисарова и Ирена Анастасова; и Анелия Клисарова и Йордан Младенов и на 1 питане от народния представител Таня Петрова до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на финансите Владислав Горанов.
Форма за търсене
Ключова дума