Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
20/07/2018

Парламентарен контрол

І. Разисквания по питане

Разисквания по питането на народния представител Корнелия Нинова към министър-председателя на Република България Бойко Борисов относно политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа.


ІІ. Въпроси и питания


I. Валери Симеонов, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ относно концесиите за злато на територията на Република България.

II. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ относно дейността на консулската служба на Република България в Москва.

III. Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на:

1. Питане от н.п. КРУМ КОСТАДИНОВ ЗАРКОВ относно политиката на Министерството на финансите спрямо Фонд "Радио и телевизия".

IV. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ, АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА, ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, ВАЛЕНТИНА АЛЕКСАНДРОВА НАЙДЕНОВА и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно подобряване на управлението на НЗОК.

V. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА и ЙОРДАН СТОЯНОВ МЛАДЕНОВ относно ползването на училищни автобуси в общ. Септември.

2. Въпрос от н.п. АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА и ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно приема на децата в детски заведения и в първи клас в по-големите градове в страната.

3. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно изграждането на пристройка към училищната сграда в с. Касъка, общ. Доспат.

4. Питане от н.п. ТАНЯ ТОДОРОВА ПЕТРОВА относно състояние и бъдещо развитите на мрежата от иновативни училища в България.

5. Въпрос от н.п. ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА относно нормативно регламентиране на подкрепа от личен асистент/придружител на децата и учениците в образователните институции.

6. Въпрос от н.п. ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА, ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА, ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА и СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ относно ролята и дейността на обществените съвети към училищата и детските градини.

VI. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЕЛЕНА СТЕФАНОВА АКСИЕВА относно мониторинг и контрол на плана за рекултивация, вследствие на дейността в с. Белащица.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Кристина Сидорова; и Александър Сабанов;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Веска Ненчева, Георги Йорданов, Илиян Тимчев и Анелия Клисарова;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 3 въпроса от народните представители Георги Стоилов (2 въпроса); и Румен Георгиев;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков - на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Манол Генов и Георги Йорданов.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Петър Витанов към заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов;
- 1 въпрос от народния представител Жельо Бойчев към министъра на финансите Владислав Горанов.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на околната среда и водите Нено Димов; министърът на икономиката Емил Караниколов; и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.Форма за търсене
Ключова дума