Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
23/11/2018
Парламентарен контрол

I. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДЖЕЙХАН ХАСАНОВ ИБРЯМОВ относно награждаването на Дянко Марков - член на Съюза на българските национални легиони със знак "За достойнство и чест", в пряко нарушение на раздел II член 4, член 4 от Парижкия мирен договор.

II. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Питане от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ и ЛЮБОМИР БОЙКОВ БОНЕВ относно политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за справяне с изоставането от страна на общините за изработването, приемането и влизането в сила на Общи устройствени планове (ОУП).

2. Въпрос от н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно изграждането на пречиствателни станции за манган в общините от Хасковска област, разположени по поречието на р. Марица.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно състоянието и необходимостта от ремонт на третокласен път ІІІ-608, част от Републиканската пътна мрежа на България, преминаващ изцяло по територията на обл. Стара Загора, в участъка между с. Пъстрово и с. Съединение.

4. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ ИВАНОВ и ИВАН КИРОВ ГЕНОВ относно аварийни ремонтно-възстановителни дейности на територията на общ. Криводол, обл. Враца.

5. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ и ДИАНА ДИМОВА САВАТЕВА относно извършването на неотложни ремонти на пътни отсечки в Бургаски регион до края на годината.

6. Въпрос от н.п. КОЛЬО ЙОРДАНОВ МИЛЕВ и ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ относно състоянието на републикански път ІІ-53, участък с. Бяла - гр. Сливен.

III. Боил Банов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРАСЕН ГЕОРГИЕВ КРЪСТЕВ и КАЛИН ДИМИТРОВ ВАСИЛЕВ относно къщата музей "В. Левски ", с. Батулци, общ. Ябланица, обл. Ловеч.

2. Въпрос от н.п. ИВАН ИВАЙЛОВ ЧЕНЧЕВ относно спешна реставрация на паметника на Георги Бенковски в Копривщица.

IV. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КЛАВДИЯ ГЕОРГИЕВА ГРИГОРОВА-ГАНЧЕВА и РУСЛАН ЗДРАВКОВ ТОШЕВ относно интеграция на хората с увреждания на пазара на труда.

2. Въпрос от н.п. ГАЛЯ СТОЯНОВА ЖЕЛЯЗКОВА и ДИМИТЪР ИВАНОВ ГЕЧЕВ относно повишение на цените на енергоизточниците и мерките, които предприема държавата, за да осигури необходимото за уязвимите групи хора.

V. Николина Ангелкова, министър на туризма ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЕМИЛИЯ ВЕСЕЛИНОВА СТАНЕВА-МИЛКОВА и АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ МАЦУРЕВ относно комуникационни кампании за популяризиране на дестинация България.

VI. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СТОИЛОВ относно проблеми при изпълнението на договори, сключени от Държавен фонд "Земеделие" с доставчици по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко".

2. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно финансовото състояние на Селскостопанска академия.

3. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно проблеми при доставките на мляко в училища в гр. София по СХЕМАТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ В УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ-СХЕМА "УЧИЛИЩНО МЛЯКО".

4. Въпрос от н.п. ЙОРДАН СТОЯНОВ МЛАДЕНОВ относно разпространяване на инфлуенца по птиците.

5. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно заповед на министъра, с която Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт (НДНИВМИ) е определен за национална референтна лаборатория за чума по дребните преживни животни, дни преди да бъде обявено наличието на заболяването в България.

6. Въпрос от н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ относно проблеми с изкупуването на реколтата от грозде през 2018 г.

7. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА, НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно епизоотичната обстановка в област Хасково.

8. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно недостатъчна подкрепа за животновъдите от общ. Болярово, чиито стада бяха ликвидирани от Българската агенция по безопасност на храните.

9. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно оградата по сухоземната граница с Румъния, изградена за предотвратяване на преминаването на диви прасета на територията на България.

VII. Цецка Цачева, министър на правосъдието ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИГЛИКА ИВАНОВА ИВАНОВА-СЪБЕВА относно проект "Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца".

2. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ и ДИАНА ДИМОВА САВАТЕВА относно въвеждането на електронни проследяващи устройства за обвиняеми и осъдени.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов - на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Филип Попов;
- заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Елена Йончева;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев - на 3 въпроса от народните представители Георги Михайлов; Александър Александров; и Венка Стоянова;
- министърът на вътрешните работи Младен Маринов – на 1 въпрос от народния представител Георги Михайлов; и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Филип Попов;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Свиленски;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Крум Зарков; и Георги Гьоков;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса от народните представители Радостин Танев и Галя Желязкова; и Станислава Стоянова и Таня Петрова; и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Ирена Анастасова;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – на 1 въпрос от народния представител Кристина Сидорова; и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Драгомир Стойнев;
- министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Кристиан Вигенин;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Валентин Ламбев;
- министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Свиленски;
- министърът на туризма Николина Ангелкова – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Христо Проданов;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов - на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Христо Проданов.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 питане от народните представители Иван Валентинов Иванов и Стоян Мирчев към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов;
- 2 въпроса от народния представител Евгени Будинов към министъра на културата Боил Банов;
- 1 въпрос от народните представители Ася Пеева и Павел Христов към министъра на туризма Николина Ангелкова;
- 2 въпроса от народните представители Румен Георгиев; и Велислава Кръстева към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов;
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на околната среда и водите Нено Димов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева; и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Форма за търсене
Ключова дума