Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
01/02/2019
Парламентарен контрол

I. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ АСЕНОВ ТИШЕВ относно провеждане на процедура по избор на длъжността Инспектор в сектор "Контрол и правоприлагане" -Бургас, отдел "Контрол и правоприлагане" в Национално ТОЛ управление.

2. Въпрос от н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно състоянието на Автомагистрала "Марица", участък Оризово - Димитровград, км. 5 + 000 до км. 36 + 400.

3. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА и МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно проектирането и изграждането на път ІІІ-8611, с. Загражден, общ. Баните до с. Белица, общ. Лъки.

4. Въпрос от н.п. НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ относно състоянието на републикански път ІІІ-5507 на територията на Хасковска област.

II. Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно подготовката и приемането на общинските бюджети за 2019 г.

III. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Питане от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ, ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ, ИВАН ТОДОРОВ ИБРИШИМОВ, АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА, ВАЛЕНТИНА АЛЕКСАНДРОВА НАЙДЕНОВА и ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно организацията на трансплантационното лечение в България.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ и АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА относно изплащане на надлимитна медицинска дейност от НЗОК.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ и АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА относно системата за верификация при продажбата на лекарствени продукти.

4. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН и НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ относно доизграждане на новия болничен комплекс в Ямбол.

5. Въпрос от н.п. ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ и АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА относно намаляването с 40% на цената на клинична пътека № 56, очаквани негативни последици.

6. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно реалния брой на ражданията за 2018 г.

7. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ и ПЕНЧО ПЛАМЕНОВ МИЛКОВ относно мерки за подобряване на състоянието на трансфузионната медицина и снабдяването с кръв и кръвни съставки в Република България.

8. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно условията за осъществяване на лечебна дейност в заведенията за психично здраве в България.

IV. Боил Банов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВО АНГЕЛОВ ХРИСТОВ относно къща - музей на Алеко Константинов в гр. Свищов.

2. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно състоянието на кораба - музей "Радецки".

3. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА относно участието на България в 58-то Венецианско биенале.

4. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ТИХОМИРОВ СИМОВ и ИВАН ИВАЙЛОВ ЧЕНЧЕВ относно подписка на гилдията на скулптурите в подкрепа на изпълнение на законната дарителска воля на големия български творец Андрей Николов.

5. Въпрос от н.п. ЧАВДАР ЙОРДАНОВ ВЕЛИНОВ, НОНА КРЪСТЕВА ЙОТОВА и ЛЮБОМИР БОЙКОВ БОНЕВ относно ремонт на покрива на Националната библиотека "Кирил и Методий" и кога ще бъдат решени основните проблеми, включително условията на труд, в най-стария културен институт.

V. Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ТЕОДОРА АТАНАСОВА ХАЛАЧЕВА и МИХАИЛ ИВАЙЛОВ ХРИСТОВ относно инцидентите и нещастните случаи на обгаряне на железопътни гари в страната.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на
отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева – на 2 въпроса от народния представител Кристиан Вигенин;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса от народните представители Донка Симеонова; и Анелия Клисарова; и 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Донка Симеонова; и Спас Панчев; и на 1 питане от народния представител Таня Петрова;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – на 5 въпроса от народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева; Пенчо Милков; Десислава Костадинова-Гушева; Любомир Бонев; и Дора Янкова и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Свиленски;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 4 въпроса с писмен отговор от народните представители Николай Цонков; Нигяр Джафер; Пенчо Милков; и Станислав Владимиров;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 2 въпроса от народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева; и Станислав Владимиров и Любомир Бонев;
- министърът на туризма Николина Ангелкова – на 2 въпроса от народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева; и Дора Янкова;
- министърът на младежта и спорта Красен Кралев – на 1 въпрос от народния представител Георги Йорданов.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 питане от народните представители Георги Свиленски и Димитър Данчев към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова;
- 1 въпрос от народния представител Красимир Янков към министъра на енергетиката Теменужка Петкова.
Поради предварително планирана среща с международен характер, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Форма за търсене
Ключова дума