Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
04/10/2019
Парламентарен контрол

I. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ относно рекордния брой извършени аборти у нас.

II. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно повишаване на възнагражденията на медицинските специалисти по здравни грижи.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно искания за повишаване на възнагражденията на медицинските сестри и здравните работници.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ и АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА относно проблеми с трансплантациите и донорството в Република България.

4. Въпрос от н.п. ВАЛЕНТИНА АЛЕКСАНДРОВА НАЙДЕНОВА относно съответствието на предлагания нов здравноосигурителен модел с актовете на вторичното право на ЕС и защита правата на пациентите при трансгранично здравно обслужване.

5. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно европейско финансиране в областта на здравеопазването за следващия програмен период.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на вътрешните работи Младен Маринов – на 2 въпроса от народните представители Диана Саватева; и Александър Паунов;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Надя Клисурска-Жекова; и Георги Стоилов и Иван Димов Иванов;
- министърът на икономиката Емил Караниколов - на 1 въпрос от народния представител Георги Гьоков; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Георги Стоилов и Иван Димов Иванов;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 2 въпроса от народните представители Станислав Станилов; и Анелия Клисарова и Нона Йотова.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 2 въпрос от народните представители Александър Мацурев и Георги Динев; и Светла Бъчварова към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев;
- 1 въпрос от народния представител Теодора Георгиева към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев;
- 1 въпрос от народните представители Кристина Сидорова и Димитър Данчев към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.
Поради ползване на годишен отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на културата Боил Банов, и министърът на икономиката Емил Караниколов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева; и министърът на околната среда и водите Нено Димов.
Поради неотложен служебен ангажимент, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министър-председателят на Република България Бойко Борисов.
Форма за търсене
Ключова дума