Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
05/03/2021
Парламентарен контрол

I. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика и министър на туризма ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРУМ КОСТАДИНОВ ЗАРКОВ и ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно осигуряване съхранението на машини за гласуване.

II. Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МАРИЯ ЙОРДАНОВА ЦВЕТКОВА относно пострадали земеделски земи и застрашени къщи, вследствие от наводненията в община Стралджа.

2. Въпрос от н.п. МАРИЯ ЙОРДАНОВА ЦВЕТКОВА относно почистването на коритото на река Поповска и проблем с дигите в селата Попово и Воден, община Болярово.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Николай Цонков;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 2 въпроса с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева – на 1 въпрос от народните представители Светла Бъчварова и Веска Ненчева; и на 11 въпроса с писмен отговор от народните представители Дора Янкова (10 въпроса); и Александър Мацурев;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков – на 1 въпрос от народния представител Корнелия Нинова;
- министърът на труда и социалната политика Деница Сачева – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Десислава Тодорова.
Поради ползване на годишен отпуск в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на правосъдието Десислава Ахладова; министърът на труда и социалната политика Деница Сачева; и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Форма за търсене
Ключова дума