Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за работата на Народното събрание
Програма за работата на Народното събрание
16/04/2009
На тържествено заседание Народното събрание ще отбележи 130- годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция

16 април 2009 г.

На тържествено заседание Народното събрание ще отбележи 130-та годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Заседанието ще започне в 9.00 часа на 16 април 2009 г. и ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР. В началото Детският радиохор на БНР ще изпълни в пленарната зала химните на Република България и на Европа.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще направи изказване по повод годишнината. На тържественото заседание ще говори и министър-председателят Сергей Станишев.

Предвижда се народните представители да отправят Обръщение на 40-то Народно събрание към българския народ по повод 130-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

На тържественото заседание ще присъства Президентът на Република България Георги Първанов.

Специални гости ще бъдат деца от училища, носещи имената на възрожденци и бащи-учредители – СОУ „Антим І” – София, СОУ „Любен Каравелов” – Копривщица, СОУ „П. Р. Славейков” – Трявна.

На тържественото заседание са поканени членовете на Министерския съвет, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, ръководители на държавни институции, представители на местното самоуправление, на академичните среди, на граждански организации, главни редактори на медии.

След заседанието депутатите ще излязат за обща снимка пред сградата на Народното събрание.

Непосредствено след това председателят на парламента, народни представители и учениците ще се отправят към църквата „Св. Седмочисленици”, където ще понесат венци и цветя и ще се поклонят пред гроба на един от строителите на съвременна България Петко Каравелов.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК 2020

Избор на омбудсман

    Последни заседания