Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
10/12/2004
А. Изслушване на заместник министър-председателя и министър на икономиката Лидия Шулева относно доклада за изпълнение на Стратегията за приватизация на "Булгартабак - Холдинг" АД и оценката на възможностите за оздравяване и възстановяване дейността на предприятията в незадоволително финансово състояние, внесен в Народното събрание на 19.11.2004 г.

Б. Отговори на актуални въпроси и питания:

I. Лидия Шулева, заместник министър-председател и министър на икономиката ще отговори на:

1. Питане от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно задълбочаване на неблагоприятните тенденции в развитието на българския туризъм.
2. Актуален въпрос от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно нарушаване на приватизационния договор от страна на "Бългериан технолоджис", приватизирал през 2001 г. "София филм" (актуален въпрос на същата тема е зададен и от н.п. Явор Милушев).
3. Актуален въпрос от н.п. ЯВОР ТОДОРОВ МИЛУШЕВ относно превръщането на кина "Сердика", "Европа палас", "Изток" и "Урвич" в търговски центрове и магазини (актуален въпрос на същата тема е зададен и от н.п. Евгени Чачев и Кина Андреева).
4. Питане от н.п. РУМЕН СТОЯНОВ ОВЧАРОВ относно приватизация на акционерни дружества от системата на "Булгартабак холдинг" АД.
5. Актуален въпрос от н.п. МИРОСЛАВ ПЕТРОВ СЕВЛИЕВСКИ относно приватизацията на "Слънчев бряг" ЕАД.
6. Питане от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно създаването на бизнесинкубатори в България.
7. Питане от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно стратегията и действията на правителството за запазване българските национални интереси, свързани с нефтените ни концесии в Либия.
8. Питане от н.п. ДИМИТЪР СТАНИМИРОВ ДОЙЧИНОВ относно съдбата на фирмите от Пернишка област, влизащи в състава на "Балканкар Холдинг".
9. Актуален въпрос от н.п. АНГЕЛ ПЕТРОВ НАЙДЕНОВ и МИМА ПЕТРОВА НЕНКОВА - ЗАПРЯНОВА относно "Хасково - БТ" АД.
10. Актуален въпрос от н.п. ТЕОДОРА ДИМИТРОВА КОНСТАНТИНОВА-ГАЙДОВА и ДИМИТЪР ИВАНОВ АБАДЖИЕВ относно масовата кражба на инвестиционни бонове на около 200 хил. души в България.


II. Филиз Хюсменова, министър без портфейл ще отговори на:

1. Питане от н.п. ВАСИЛ ХРИСТОВ МАРИНЧЕВ относно строеж на Център за настаняване на бежанци на територията на с. Бусманци, район "Искър", гр. София.
2. Питане от н.п. ВЛАДИМИР СТОЯНОВ ДЖАФЕРОВ относно отпуснати средства от Постоянната комисия по бедствия, аварии и катастрофи при Министерски съвет.
3. Питане от н.п. ДИМИТЪР ЕНЧЕВ КАМБУРОВ относно опасностите, свързани със стабилността на жилищните блокове "Република", ул. "25-ти септември", град Добрич, след земетресенията през 1972 г., 1988 г. и последното земетресение на 27 октомври 2004 г..


III. Васил Иванов, министър на младежта и спорта ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно подарък за рождения ден на министъра на младежта и спорта.
2. Актуален въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТАНИМИРОВ ДОЙЧИНОВ относно състоянието на спортната база в Пернишка област и възможностите за осигуряване на средства за основен ремонт на стадион "Миньор" - гр. Перник.
3. Актуален въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно българската боулинг федерация.
4. Актуален въпрос от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно развитието на българското колоездене и статута на ползване на столичния колодрум "Сердика".


IV. Николай Василев, заместник министър-председател и министър на транспорта и съобщенията ще отговори на:

1. Питане от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно политиката на Министерството на транспорта и съобщенията за отдаване под наем на кораби тайм-чартър.
2. Питане от н.п. МАРИЯ ВЕРДОВА ГИГОВА, БОРИСЛАВ ДИМИТРОВ КИТОВ и ХРИСТО ГАНЧЕВ МАРКОВ относно появилите се съобщения в медиите за продажба на стадион "Раковски" - град София.
3. Актуален въпрос от н.п. БОЙКО СТЕФАНОВ ВЕЛИКОВ относно демонтиране на система за инструментален заход за кацане на летище Горна Оряховица.
4. Актуален въпрос от н.п. ВАСИЛ БОГДАНОВ ВАСИЛЕВ и ВАЛЕНТИН ИЛИЕВ ВАСИЛЕВ относно договаряне на заплати на работещите в Български пощи.
5. Питане от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ и СТОЙЧО ТОДОРОВ КАЦАРОВ относно Закона за високотехнологичните паркове.
6. Питане от н.п. ПЕТЪР ВАСИЛЕВ МУТАФЧИЕВ относно социалните клаузи в договора за приватизация на БТК.
7. Питане от н.п. ПЕТЪР ВАСИЛЕВ МУТАФЧИЕВ относно оздравителната програма на национална компания "БДЖ".
8. Питане от н.п. БЛАГОЙ НИКОЛАЕВ ДИМИТРОВ относно реда и начина на продажба на жилища от активите на "Пристанищна администрация".
9. Актуален въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно лиценза за летищен оператор на "Летище София".
10. Питане от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ и ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно неусвояване на средства, предназначени за изграждане на инфраструктурни обекти.
11. Питане от н.п. СТОЙЧО ТОДОРОВ КАЦАРОВ и ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно политиката на правителството за въвеждане на информационните и комуникационни технологии в средните училища.
12. Питане от н.п. ХРИСТО ЙОРДАНОВ КИРЧЕВ относно вложени средства от Изпълнителна агенция "Пристанищна администрация" за развитие на българските пристанища.
13. Актуален въпрос от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно провеждане на търг за закупуване на компютри за нуждите на средното образование.
14. Актуален въпрос от н.п. БЛАГОЙ НИКОЛАЕВ ДИМИТРОВ относно провеждане на търг за закупуване на компютри за нуждите на средното образование.
15. Актуален въпрос от н.п. БЛАГОЙ НИКОЛАЕВ ДИМИТРОВ относно провеждане на търг за закупуване на компютри за нуждите на средното образование.
16. Актуален въпрос от н.п. СТОЙЧО ТОДОРОВ КАЦАРОВ относно провеждане на търг за закупуване на компютри за нуждите на средното образование.
17. Актуален въпрос от н.п. СТОЙЧО ТОДОРОВ КАЦАРОВ относно провеждане на търг за закупуване на компютри за нуждите на средното образование.
18. Актуален въпрос от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно провеждане на търг за закупуване на компютри за нуждите на средното образование.


V. Николай Свинаров, министър на отбраната ще отговори на:

1. Питане от н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно модернизация на българската армия в съответствие с изискванията и стандартите на НАТО.
2. Актуален въпрос от н.п. АТАНАС АТАНАСОВ ПАПАРИЗОВ относно упълномощаване, на основание на Ваши заповеди ЗТД-43/14.09.2004 г. и ЗТД-45/210.09.2004 г., на Агенцията за приватизация да извърши необходимите действия по подготовка за продажба на дяловете в размер на 75% от осем еднолични дружества от ТЕРЕМ "ЕАД", гр. София.
3. Питане от н.п. АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ПАУНОВ и РУМЕН ЙОРДАНОВ ПЕТКОВ относно извършване на възстановяване на вертолети МИ-17, МИ-24, и МИ-11 от състава на ВВС и ВМС на Българската армия.
4. Питане от н.п. ЙОРДАН ИВАНОВ БАКАЛОВ относно обществена поръчка с предмет: разработване на индивидуални хранителни комплекти за личния състав на българската армия..
5. Питане от н.п. ВАСИЛ БОГДАНОВ ВАСИЛЕВ и НИКОЛА ДЖИПОВ НИКОЛОВ относно изявление на началника на Генералния щаб генерал Никола Колев, както и публикации в медиите, че са били провалени учения на военни подразделения по българското черноморско крайбрежие в Равда, за да не се нанесат щети на построените там хотели..
6. Актуален въпрос от н.п. МАРИЯ ИВАНОВА СПАСОВА-СТОЯНОВА и ДИМИТЪР ИВАНОВ АБАДЖИЕВ относно способността за обмен на разузнавателна информация в рамките на НАТО, поради няколко откази за достъп до конфиденциална информация на висши български военни.
7. Актуален въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТАНИМИРОВ ДОЙЧИНОВ относно статута на длъжността дежурен по областен и общински съвет за сигурност.
8. Актуален въпрос от н.п. ЛЮБЕН ЙОРДАНОВ ПЕТРОВ относно приемането на младежи на наборна военна служба.


VI. Милен Велчев, министър на финансите ще отговори на:

1. Питане от н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ относно липсата на политическа воля от страна на Министерство на финансите и българското правителство за спиране процесите на деградация на жилищния фонд и създаване на работещ механизъм за усъвършенстване на финансово-кредитната система за жилищния сектор в България.
2. Актуален въпрос от н.п. ВЛАДИМИР МИХАЙЛОВ ДОНЧЕВ относно изпълнението на бюджетните приходи за 2004 г.
3. Актуален въпрос от н.п. ЛЮТВИ АХМЕД МЕСТАН относно предпазното споразумение с Международния валутен фонд.
4. Актуален въпрос от н.п. НИНА СТЕФАНОВА ЧИЛОВА относно промени в данъчното законодателство.
5. Питане от н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно сделката по замяна на външния дълг на България на стойност около 2 млрд. 200 млн. долара.
6. Актуален въпрос от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно изразходване на бюджетните излишъци.
7. Актуален въпрос от н.п. КРЪСТЬО ИЛИЕВ ПЕТКОВ относно заемите от Световната банка за здравно-осигурителната система.
8. Актуален въпрос от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно централизация на фирмените досиета на търговските дружества и едноличните търговци от област Пазарджик в Териториалната данъчна дирекция - гр. Пазарджик.
9. Актуален въпрос от н.п. ТЕОДОРА ДИМИТРОВА КОНСТАНТИНОВА-ГАЙДОВА относно незаконосъобразно прекратяване служебното правоотношение на длъжността "Главен експерт" в сектор "Удостоверения" в отдел "Публични изпълнители" към Регионална Дирекция гр. Русе на Агенцията за държавни вземания на Татяна Иванова Иванова.
10. Актуален въпрос от н.п. ИВО ПЪРВАНОВ АТАНАСОВ относно продажбата на миньорски жилища в Бобов дол от Агенцията за държавни вземания.
11. Актуален въпрос от н.п. РАДОСЛАВ ГЕОРГИЕВ ИЛИЕВСКИ и РУМЕН ЙОРДАНОВ ПЕТКОВ относно осигуряване на средствата от държавния бюджет за обезпечаване дейността на "Напоителни системи" ЕАД.


VII. Игор Дамянов, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. НИКОЛА ДЖИПОВ НИКОЛОВ относно уволнението на Красимир Коев - началник на Регионален инспекторат по образованието - гр. Силистра.
2. Питане от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ и СТОЙЧО ТОДОРОВ КАЦАРОВ относно Интернет образование в средните училища.
3. Питане от н.п. АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКОВ МАРИНОВ относно етапа, на който се намира подготовката по организацията и провеждането на националните зрелостни изпити през 2006 г..


VIII. Славчо Богоев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. НИКОЛАЙ СИМЕОНОВ НИКОЛОВ относно структурирането на Дирекция "Спешна медицинска помощ" към Министерството на здравеопазването.
2. Актуален въпрос от н.п. НИКОЛАЙ СИМЕОНОВ НИКОЛОВ относно осъществяване на неправомерна медицинска дейност в курортния комплекс "Слънчев бряг" през летния сезон на 2004 г.
3. Актуален въпрос от н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно отказана медицинска помощ на трима български граждани в тежко здравословно състояние.
4. Актуален въпрос от н.п. МИХАИЛ РАШКОВ МИХАЙЛОВ относно отказа на Комисията по позитивен лекарствен списък за включване на препаратите Мерионал, Фостимон, Гонал Ф и Меногон.

На основание чл. 78, ал. 1 и чл. 81, ал. 2 от ПОДНС отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министър-председателят на Република България Симеон Сакскобургготски - на питане от народните представители Благой Димитров и Кина Андреева;
- министърът на младежта и спорта Васил Иванов - Лучано - на актуален въпрос от народния представител Стела Банкова;
- министърът на отбраната Николай Свинаров - на 9 актуални въпроса с писмен отговор от народния представител Любомир Пантелеев.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за
парламентарен контрол не могат да участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски, министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме, министърът на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев, министърът на вътрешните работи Георги Патканов, министърът на външните работи Соломон Паси, министърът по европейските въпроси Меглена Кунева и министърът на културата Божидар Абрашев.
Поради заболяване, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва министърът на държавната администрация Димитър
Калчев.
Общ брой: 16 ( писмени: 4 , устни: 12 )
По парламентарни групи
НДСВ: 0
ОДС: 5
КБ: 4
ДПС: 0
СДС: 0
БЗНС: 0
НВ: 0
Независими: 7
Смесени: 0
Общ брой: 9 ( писмени: 3 , устни: 6 )
По парламентарни групи
НДСВ: 0
ОДС: 1
КБ: 3
ДПС: 0
СДС: 3
БЗНС: 0
НВ: 0
Независими: 2
Смесени: 0
Пламен Панайотов, заместник министър-председател:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. ЕЛИАНА СТОИМЕНОВА МАСЕВА относно приложението на Закон за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица и действията на органи и министерства при издаване на документи, удостоверяващи репресии по време на комунистическия режим (връчен на 10.12.2004).

Лидия Шулева, заместник министър-председател и министър на икономиката:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. СТЕФАН НИКОЛАЕВ МАЗНЕВ относно екологичните и технически изисквания при експлоатация на употребявани автомобили (връчен на 10.12.2004).

Георги Петканов, министър на вътрешните работи:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. СТЕФАН НИКОЛАЕВ МАЗНЕВ относно заплахи срещу жители на с. Старо село, община Мездра (връчен на 10.12.2004).
Писмен отговор на питане на н.п. ВАЛЕНТИН ИЛИЕВ ВАСИЛЕВ относно спазване на реда и сигурността в Боровец - преминаването на тежкотоварни автомобили по маршрута Дупница - Самоков - Боровец - Костенец - Ихтиман - София (връчен на 10.12.2004).

Милен Велчев, министър на финансите:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно данъчните приходи за първите 10 месеца на 2004 г (връчен на 10.12.2004).

Антон Станков, министър на правосъдието:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. ЕВДОКИЯ ИВАНОВА МАНЕВА относно Указания на Председателя на Великотърновския апелативен съд (връчен на 10.12.2004).

Мехмед Дикме, министър на земеделието и горите:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно нарушения в професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в гр. Септември, област Пазарджик (връчен на 10.12.2004).

Славчо Богоев, министър на здравеопазването:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ СОКОЛОВ и СТЕФАН НИКОЛАЕВ МАЗНЕВ относно невъзможност на МБАЛ-ЕООД, гр. Гълъбово да изпълнява дейността си (връчен на 10.12.2004).
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. СТОЙЧО ТОДОРОВ КАЦАРОВ относно изплащане на възнаграждения за придобита специалност в системата на спешната помощ (връчен на 10.12.2004).

Валентин Церовски, министър на регионалното развитие и благоустройството:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. ГЕОРГИ ВЛАДИМИРОВ ЮРУКОВ относно правния статут на земеделските земи, разположени по пътя Гоце Делчев - Драмя (връчен на 10.12.2004).
==
Лидия Шулева, заместник министър-председател и министър на икономиката:
Устен отговор в заседанието на 10.12.2004 на питане на н.п. РУМЕН СТОЯНОВ ОВЧАРОВ относно приватизация на акционерни дружества от системата на "Булгартабак холдинг" АД.
Устен отговор в заседанието на 10.12.2004 на актуален въпрос на н.п. МИРОСЛАВ ПЕТРОВ СЕВЛИЕВСКИ относно приватизацията на "Слънчев бряг" ЕАД.
Устен отговор в заседанието на 10.12.2004 на питане на н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно задълбочаване на неблагоприятните тенденции в развитието на българския туризъм.
Устен отговор в заседанието на 10.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ЯВОР ТОДОРОВ МИЛУШЕВ относно превръщането на кина "Сердика", "Европа палас", "Изток" и "Урвич" в търговски центрове и магазини (актуален въпрос на същата тема е зададен и от н.п. Евгени Чачев и Кина Андреева).
Устен отговор в заседанието на 10.12.2004 на актуален въпрос на н.п. ЕВГЕНИ СТЕФАНОВ ЧАЧЕВ и КИНА СИМЕОНОВА АНДРЕЕВА относно нарушаване на приватизационния договор от страна на "Бългериан технолоджис", приватизирал през 2001 г. "София филм" (актуален въпрос на същата тема е зададен и от н.п. Явор Милушев).

Форма за търсене
Ключова дума