Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
09/03/2018
Парламентарен контрол 11.00 часа

I. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Питане от н.п. АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ПАУНОВ относно изграждането на Интегриран център за професионално и военно обучение.

2. Въпрос от н.п. ПЕТЪР БОЙКОВ ВИТАНОВ относно обявена обществена поръчка за 4 броя витлови леки самолети.

II. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА и ЦВЕТАН БОРИСОВ ТОПЧИЕВ относно системно унищожаване на ниви и селскостопанска продукция от пасищни животни.

2. Въпрос от н.п. РУМЕН ВАСИЛЕВ ГЕЧЕВ относно стартиране и кандидатстване по подмярка 6.4 от Програма за развитие на селските райони.

III. Красен Кралев, министър на младежта и спорта ще отговори на:

1. Питане от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно политиката на Министерството на младежта и спорта за подготовката на българските спортисти, за участието им на зимните олимпийски игри.

IV. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПЕНЧО ПЛАМЕНОВ МИЛКОВ относно необходимостта от повишаване на пенсиите за осигурителен стаж и възраст.

V. Валентин Радев, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ПАУНОВ относно организация на работата на Пътна полиция.

2. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТОЯНОВ СТОЯНОВ относно работата на Централната смесена българо-турска гранична комисия, съгласно действащата между България и Турция Спогодба за предотвратяване и решаване на граничните инциденти и поддържане на държавните гранични знаци.

3. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР СТОЯНОВ СТОЯНОВ относно ефективността от работата на икономическа полиция и икономическото направление на ГДБОП.

4. Въпрос от н.п. ПЕТЪР ХРИСТОВ ПЕТРОВ относно писмо на граждани от с. Медвен, общ. Котел, касаещи опасно свлачище.

5. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ и ГЕОРГИ СТРАХИЛОВ СВИЛЕНСКИ относно извършена проверка, касаеща закупени нови автомобили за нуждите на МВР.

6. Въпрос от н.п. ПЕНЧО ПЛАМЕНОВ МИЛКОВ относно мерки за сигурност в българските училища.

7. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно представения за обществено обсъждане проект за изменения и допълнения в Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на МВР.

8. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ХРИСТОВ ЯНКОВ относно инженерно-възпрепятстващо съоръжение на границата с Република Турция.

9. Въпрос от н.п. ХРИСТО ТАНЧЕВ ПРОДАНОВ и ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ относно Битпазар Малашевци.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Николай Цонков; и Георги Търновалийски;
- министърът на вътрешните работи Валентин Радев - на 2 въпроса от народните представители Драгомир Стойнев, Иван Валентинов Иванов и Милко Недялков; и Стоян Мирчев;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Станислав Владимиров;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 въпрос от народния представител Васил Антонов;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов –на 1 въпрос от народния представител Христо Грудев; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Георги Стоилов, Станислав Владимиров и Любомир Бонев;
- министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова – на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Иван Ченчев и Димитър Данчев;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 2 въпроса от народните представители Пенчо Милков; и Румен Гечев;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев - на 4 въпроса от народните представители Георги Йорданов, Николай Пенев, Илиан Тимчев и Кристиан Вигенин; Георги Гьоков; Георги Йорданов; и Петя Аврамова и Красен Кръстев; и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Михайлов;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Търновалийски.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Кръстина Таскова към министъра на икономиката Емил Караниколов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на туризма Николина Ангелкова.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - министърът на образованието и науката Красимир Вълчев; и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
В заседанието за парламентарен контрол нямат възможност да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министърът на външните работи Екатерина Захариева, и министърът на финансите Владислав Горанов поради ангажираност в предвидена среща (заседание), включена в Календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., одобрен с решение на Министерския съвет № 817 от 29.12.2017 г.

Форма за търсене
Ключова дума